Központi hiba a Vodafone-nál: ne lepődj meg, ezért nem megy a TV

Pénzcentrum2022. július 19. 17:15

Szerda reggelre ígérik a javítás befejezését, de egyeseknél szükség lehet majd a Vodafone TV médiaboxának alaphelyzetbe állítására is.

A Vodafone sajtóosztályán elmondták, hogy a Vodafone TV médiaboxok működésében Budapesten és a környéki településeken jelenleg fennakadás tapasztalható, ennek központi megoldásán a szolgáltató munkatársai nagy erőkkel dolgoznak. A szolgáltató kiemelte, hogy olyan sajnálatos működési hibáról van szó, ami a múlt héten történt informatikai átállástól teljes mértékben független.

A hétvégén fejeződött be a hat napon át tartó informatikai átállás a Vodafone-nál, amelyre még a UPC felvásárlása miatt volt szükség, ez volt a két vállalat integrációjának utolsó lépése, írta a HVG. Bár a Vodafone közlése szerint a munkálatok sikeresen lezárultak, sok ügyfél jelezte hétfőn, hogy továbbra is tapasztalhatók fennakadások.

Kedden a vállalat figyelmeztető levelet küldött a felhasználóknak, amely szerint egy központi meghibásodás miatt fennakadást tapasztalhatnak a VodafoneTV médiabox működésében. „A hiba elhárítását kollégáink megkezdték, a javítás előreláthatóan a holnapi nap (szerda – a szerk.) reggel 06:00 óráig megtörténik” – írták.

Azoknak, akik azt követően is hibát tapasztalnak, a médiabox alaphelyzetbe állítását javasolja a szolgáltató, így:

  • Kapcsolja be a készüléket
  • Nyomja meg a MENÜ/HÁZIKÓ gombot
  • Válassza ki a „Beállítások” menüpontot (fogaskerék jelzés a menüben)
  • Válassza ki a „Vodafone médiabox” menüpontot
  • Válassza ki az „Alaphelyzetbe állítás” menüpontot, írja be a pin kódját (alapértelmezetten 0000)
    várja meg, amíg a készülék csatornakeresése lefut.

Megjegyezték, hogy az alapbeállításra állítás nem törli felhasználói beállításokat, a csatornapreferenciák kivételével.

Címkék:
Vodafone, tévé, leállás, hiba, szolgáltatás,