Ekkora a baj az Apple-nél? Késhetnek az idén megjelenő iPhone-ok

Pénzcentrum2022. május 25. 14:02

Késlekedik az új iPhone-ok fejlesztése a kínai koronavírus-lezárások miatt. A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy legalább egy készüléknél akadályozzák a tervek szerinti ütemezést a járványintézkedések.

A zéró-covid stratégiát követő Kína komoly lezárásokat vezetett be az újabb koronavírus-járványhullám miatt, már hetedik hete bénítják meg a lezárások Kína pénzügyi központját, Sanghajt, és Peking is fokozza a karanténintézkedéseket.

Az Apple arra kéri a beszállítóit, hogy gyorsítsák a fejlesztéseket, miközben az iPhone összeszerelését végző Pegatron kénytelen volt felfüggeszteni a gyártást a sanghaji és a kunshani üzemében - írta a Reuters  a Nikkei információira hivatkozva. Az Apple már múlt hónapban jelezte, hogy komoly problémákkal néz szembe a koronavírus-lezárások következtében, akadozik a gyártás és a kereslet is csökken miatta, az ukrajnai háború pedig tovább ront a helyzeten.

A legrosszabb forgatókönyv, hogy az új telefonok gyártási ütemterve és a volumene is sérülhet. Az Apple nagy beszállítói, a Foxconn és a Pegatron nem reagáltak egyelőre a Reuters megkeresésére az üggyel kapcsolatban.

Címkék:
iphone, fejlesztés, apple, koronavírus, gyártás, kína,