Veszélyben az MVM ügyfelei: így nyúlják le az óvatlanok pénzét csalással

Pénzcentrum2021. augusztus 30. 14:32

Bankkártyaadatok megszerzését célzó hamis fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. óvatlan ügyfeleit - mondta Péter-Kovács Zoltán kiberbiztonsági szakértő hétfőn az M1-en.

Péter-Kovács Zoltán hozzátette, a szolgáltató online felületén kell ellenőrizni a számla igazságalapját, mivel a kiérkező fizetési emlékeztető semmiben nem tér el a valóditól. A szakértő elmondta azt is, az e-mailekbe beágyazott linkek olyan oldalakra irányítanak át, amelyek fő elemeiben szintén megegyeznek a szolgáltató felületén láthatókkal, eltérés mindössze az oldal linkjében található.

A hamis oldalon a "Befizetem bankkártyával" gomb egy olyan oldalra vezet, amely az ügyfél banki adatainak megszerzését célozza, ezzel visszaélve pedig hozzáférnek a sértettek bankszámláihoz - magyarázta a szakértő. Hangsúlyozta: ezek a csalók nem a fizetési emlékeztetőben szereplő összeget, hanem az ügyfél bankkártya adatai akarják megszerezni. Magyarországon egyre több nagyvállalat nevében próbálnak csalásokat elkövetni, a csalók a cégek domainjeihez nagyon hasonlókat vásárolnak meg - mondta Péter-Kovács Zoltán.

Címkék:
csalás, bankkártya, adathalász, mvm, adathalászat, csalások,