Digitális pénztárcával erősít az OTP és a MasterCard

Pénzcentrum2014. február 26. 22:02

"Digitális pénztárca-szolgáltatást" indít az OTP Bank és a MasterCard - jelentették be szerdán. Az okostelefonos alkalmazás segítségével megoldhatók a mindennapos fizetések, az internetes vásárlás, a számlafizetés, az egyenlegfeltöltés, és a magánszemélyek közötti banki tranzakciók is.

A Mobile World Congress mai napján a MasterCard és az OTP Bank bejelentette: elindítja az OTPay szolgáltatást, az első digitális pénztárcát Európában. Az alkalmazás megkönnyíti a fizetési bankkártyák internetes használatát, és nagyobb kényelmet nyújt a kártyabirtokosoknak. A szolgáltatás segítségével könnyen megoldhatók a mindennapos fizetések, az internetes vásárlás mellett a számlafizetésekben, az egyenlegfeltöltésben és a magánszemélyek közötti tranzakciókban is új utakat nyit.

A mobilalkalmazás nem csupán az OTP Bank, de más bankok ügyfelei számára is elérhető lesz. Az applikáció segítségével a kártyabirtokosok több mint 30 000 elfogadóhelyen fizethetnek világszerte. Az alkalmazást - hasonlóan a két éve működő MasterCard Mobile-hoz a magyar Cellum-csoport fejlesztette.

Így működik

Az OTPay letöltése után a fogyasztók több, például MasterCard, Maestro és más márkájú kártyákat is regisztrálhatnak az alkalmazásban. A kártyabirtokosok a mobileszközüket használhatják fizetésre. A tranzakció során a kártyaadatok automatikusan megjelennek a képernyőn más fontos és hasznos információkkal együtt, például a házhozszállítási cím is kiválasztható. Majd a kártyabirtokost visszairányítják a kereskedő oldalára a rendelés befejezéséhez, a fizetésről pedig automatikus értesítést kap.

Címkék:
mastercard, tech, mobilfizetés, otp,