Brutális bírságot kaphatsz, ha nem őrzöd meg a számlákat! - Heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum2013. július 14. 19:32

A Balatonnál nyaralt a család és most nem tudod, hogy mennyibe fog kerülni a kártyás vásárlás szeptembertől? A heti összefoglalónkból ezt is megtudhatod. Az sem vicc, hogy a számlát meg kell őrizni a cégeknek, hiszen egy új, de visszamenőleges törvény miatt akár milliós bírságot is kaphatnak. 

Drágul a kártyadíj a bankoknál: így fizetsz a vásárlásért
A Raiffeisen ügyfelek sem ússzák meg a tranzakciós illetéket. A számlavezetési díjak mellett a tranzakciókért is többet kell majd fizetni szeptember közepétől.
hirdetés

Levelet kaphatsz a bankodtól: ennyire fájt az új adó

Akár több tízezer forintba is kerülhet a magyar családoknak a tranzakciós illeték - írtuk még tavaly, az új adó bevezetése előtt. Egy olvasónk küldte az alábbi levelet, ami bizonyítja, hogy sajnos nem tévedtünk elemzésünkben. Ugyan a bankok erre nincsenek kötelezve, mégis volt olyan, amely elküldte, mennyibe került az illeték. Kevésnek tűnik az a 2-3 (augusztustól 3-6) ezrelék, mégis egy átlagfizetés mellett is ezreseket vesz ki a pénztárcánkból havonta.

Ilyen házakat vesznek a magyar milliárdosok a Balatonnál

Bár a balatoni ingatlanpiacon is többnyire az igazán olcsó, esetleg kényszerértékesített nyaralók pörögnek, ennek ellenére akad méregdrága luxusingatlan is a kínálatban. Az ár önmagában azonban nem lehet a luxus "címke" feltétele. Döntsd el, szerinted érnek-e ennyit a cikkben szereplő ingatlanok.

Sosem gondolnád, mi történt a panelek árával
Az idei első félévben 40 502 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ami csekély mértékű visszaesést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest, amikor összesen 40 974 tranzakcióra került sor - derül ki a Duna House idei első féléves ingatlanpiaci elemzéséből.

Vigyázz, ha utazol! Nem biztos, hogy ingyen ellátnak az európai kórházak

A külföldi utazások során egyre nagyobb probléma az utazók számára, hogy Európai Egészségbiztosítási Kártya elfogadása nem zökkenőmentes - figyelmeztet Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) Utasbiztosítási Bizottságának elnöke.

Mire elég a bankkártyához kapcsolódó biztosítás?

Sok bankkártya-tulajdonos nem tud arról, hogy dombornyomott kártyájához utas-vagy balesetbiztosítás is tartozik. A legtöbb bank automatikusan adja ezt a kártyához, de vannak olyan pénzintézetek is, amelyek választható extraként ajánlják fel ügyfeleiknek. Kérdés persze, hogy mire elég ez a fedezet, mennyire bízhatjuk rá magunkat külföldi utazás, nyaralás során.

Brutális összegű bírság fenyeget: minden számlát őrizz meg!
Akár több tízmillió forintos bírságra számíthatnak azok a vállalkozások, amelyek elveszítik a nyomdai úton előállított számlákat, nyugtákat. Meglepetés érheti azokat is, akik 2012 januárja előtt veszítettek el bizonylatokat. Az adóhatóság ugyanis visszamenőlegesen alkalmazza ezt a szigorítást - értesült a Pénzcentrum.hu.

Ötöslottó, Hatoslottó: ilyen is ritkán van Magyarországon
Ezen a héten 1 milliárd 616 millió forint keresi gazdáját az Ötöslottón, s a Hatoslottón is rendkívüli, 960 millió forintot ér majd a telitalálat. A hatalmas főnyereménynek ugyanakkor nem csak a hazai szerencsevadászok örülnek, halmozódás idején a Szerencsejáték Zrt. bevételei is drasztikusan növekednek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A PIN-kód titkai: így védheted meg a bankkártyádat
Kevesen gondolnák, hogy Magyarország nemzetközi összehasonlításban is jól áll a bankkártya-biztonság tekintetében, ugyanis egyre kevesebb olyan plasztikunk van, amelyiken nincs a biztonságot jelentő chip. Vannak azonban olyan szabályok, tanácsok, amelyeket érdemes időről-időre átismételni ahhoz, hogy úgy használjuk kártyánkat, hogy az a lehető legkevesebb kockázattal járjon.

Címkék:
tech, öngondoskodás,