Megkóstolta a magyar agrárminiszter a Prime üdítőt, Takis chipset: ez a véleménye Nagy Istvánnak róluk

Pénzcentrum2024. április 25. 19:13

Nagy István, agrárminiszter egy TikTok videóban tesztelte, hogy milyen édességekkel, csipsszel és üdítővel kell felvennie a versenyt a hazai gyártóknak. Az Agrárminiszter kóstolta többek között a Prime üdítőt és a Takis chipset is. Ezeknek a különleges, jellemzően tengerentúli "édességeknek" amúgy egyre nagyobb piaca van Magyarországon is, sorra nyílnak az ezekre szakosodott kisboltok.

"Magyarországon is kiváló édességeket állítanak elő, de most nézzük meg a konkurenciát!"- kezdi a videóban az agrárminiszter. Három igen népszerű és híres Amerikában elterjedt terméket kóstol meg. A Reese's elnevezésű mogyoróvajas kosárkát, majd utána a Takis elnevezésű csipszet kóstolja meg, a legvégére pedig egy ismert üdítőt hagy. 

A csokoládét kimondottan ízletesnek találja, úgy fogalmaz:

Jó érzés fogyasztani

- mondja a videóban, míg a csipszet a ujján maradt kék morzsalék miatt nem tartja túl praktikusnak, viszont az erősségét nem kérdőjelezi meg. Végül a Prime ital felbontásával zárul a videó, melyet frissnek és finomnak ítél az agrárminiszter. Azonban a videó végén hangsúlyozza a magyar termékek ízletességét és versenyképességét is. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hatalmas piaca van a különleges élelmiszereknek

Gombamód szaporodnak Magyarországon az „amerikai boltok”. Ezek olyan üzletek, ahol nagy számban import, általában az EU-n kívüli országokból érkező élelmiszereket forgalmaznak bődületes árakon. Legtöbb nagy márkák olyan termékei kerülnek a polcokra, amiket itthon egyébként a láncoknál nem kapni, így kuriózumnak számítanak. Az ilyesféle termékek forgalmazásának szabályairól, illetve azok betartatásáról kérdeztük a Nébihet, és a NAV-ot is. Erről ebben a cikkünkben olvashatsz részletesen:

Címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás

Címkék:
ital, magyar termék, édesség, szórakozás, kóstolás, tiktok, agrárminisztérium,