Súlyos szigort vezet be a Disney+: minden felhasználót érint, sokan fizethetnek

Pénzcentrum2024. április 5. 14:14

Szigorítja streaming szolgáltatásának jelszómegosztási gyakorlatát a Disney+, mellyel nem csak felhasználói bázisát, de a bevételeit is növelné. A változás első körben csak bizonyos országokban lép életbe júniustól, majd ősztől más területeken is bevezetik azt.

Szigorítja streaming szolgáltatásának jelszómegosztási gyakorlatát a Disney+, hogy ezáltal növelje felhasználói bázisát és a bevételeit - közölte Bob Iger, a vállalat vezérigazgatója egy CNBC-nek adott interjúban. Elárulta, hogy a korlátozások először júniusban lépnek életbe bizonyos országokban, majd szeptemberben további területeken is bevezetik a szigorításokat.

A Disney+ szolgáltatási feltételei már korábban is tiltották az ügyfelek számára, hogy felhasználónév vagy jelszó megosztásával másoknak hozzáférést biztosítsanak, ugyanakkor eddig a vállalat nem alkalmazta szigorúan ezt az irányelvet. A döntés összhangban áll a Netflix hasonló jellegű intézkedéseivel, amelyek jelentős növekedési eredményeket produkáltak a konkurens szolgáltató számára az új regisztrációk tekintetében. Egészen konkréten a szigorúbb intézkedések bevezetése után 100 ezer új fiókkal bővült a Netflix ügyfélköre, ami több mint kétszerese volt az előző 60 napban mért átlagnak.

Bob Iger az interjúban elismerte a Netflix sikerét, valamint kifejezte reményét, hogy hasonló eredményeket érhetnek el saját platformjuk esetében is. 

A jelszavak megosztásának korlátozása a Disney+ esetében már régóta várható volt, egy korábbi befektetői tájékoztató során ugyanis Iger kiemelte ennek fontosságát és vélt pozitív hatásait a streaming üzletág növekedésére.

Címkék:
netflix, gyakorlat, jelszó, szigorítás, szórakozás, disney, streaming, streaming szolgáltatás,