100 ezres extra kiadás várhat rengeteg magyar szülőre: ezért keményen fizetni kell 2024-ben

Pénzcentrum2024. április 1. 13:01

Szinte futószalagon bonyolítják le a gyerekszületésnapokat a különböző tematikájú játszóházakban, trambulinparkokban szombaton és vasárnap, van ahol egy nap 20-at, 30-at is megrendeznek. A költségek a tavalyi árakhoz képest valamennyit nőttek, ma már mindennel együtt 100 ezer forint alatt nem jövünk ki.

Feltehetően minden szülő, aki saját otthonában nem tudja, vagy nem akarja fogadni a barátokat, játszóházban kezdi a zsúrozást, ami 6-7 éves korig elég is, de a kiskamaszokat a mászóka és a színes csúszdák már nem kötik le, nekik már valami extra mutatvány kell.

Berobbantak a gyerekrendezvények tavaly, egymást érik a zsúrok az erre szakosodott helyeken, de 50 ezer forint alatt ne is nagyon reménykedjünk abban, hogy megússzuk. Ez a minimum költség amivel számolni kell. Sok helyen tavaly kénytelenek voltak árat emelni az energiaköltségek emelkedése, az infláció és a munkaerőköltségek növekedése miatt. Tavaly óta jelentős áremeléseket már nem hajtottak végre, csak egy minimális korrekciót, azt már nem bírta volna el a piac, de ha csak fejenként 7 ezer forinttal számolunk, és 10 gyerekkel, már az is egy kisebb vagyon, és akkor a torta, a nasi, az időközben érkező egyéb költségek még sehol.

A Cybejumpban 5690 - 8990 forint/fő hétvégenként. A Millennium Házában maximum 12 gyereket fogadnak 6-12 éves kor között, és többféle téma közül választhatnak, van Nyomozó zsúr és Különleges Lények A Ligetben tematikájú is. 45 ezer forintba kerül, 120 perces, de az étel és az italfogyasztás nincs benne.

A Campona KockaParkban különféle tematikák közül válogathatunk: Disney hercegnő, Heartlake city, Star Wars, vonatok, Ninjago, Minecraft vagy  Harry Potter.  Az alapár: 23 ezer forint, tavaly 19 ezer forint volt, 3 órára, plusz gyermekenként 4300 forintot kell fizetni, 700 forinttal többet, mint tavaly, a minimum létszám 6 fő. A teljes születésnapi ár tartalmazza a belépőjegy árát, az animátor munkáját, - az elő- és utómunkálatokat, a szülinapon résztvevő gyerkőcök hazavihető ajándékait, a terembérlést, a születésnapi meghívót, az evőeszközökkel, tányérokkal, poharakkal megterített asztalt. Étel, ital nincs a csomagban, arról a szülő gondoskodik.

Szabadulószobába is vihetjük a gyermeket szülinapozni, az Időcsapdában például 60-75 perces szabadulós játék 6 – 18 fő részére maximum 12 fő részére: 69 900 forint, tavaly 59 900 forint volt, ebben van szülinapi torta és korlátlan szörpfogyasztás egy pályával, 2 pályával már 96 9000 forint (2023-ban85 990 forint volt) a csomag ára. 

Tini disco-t is választhatunk, a Color Kids uv party-ja egészen egyedi, Silver, Gold és Diamond csomagok közül választhatnak a szülők attól függően, hogy 2, 2,5 vagy 3 órára bérelnék-e ki a termet, az animátort és a test és arcfestőt. Az buli ára 12 főnek 70 ezer, 80 ezer, illetve 90 ezer forint, minden további plusz gyermekért 2 ezer forintot kell fizetni. Bűvészműsor még plusz 20 ezer forint. Étel és ital nincs a csomagban, de evőeszközök UV lufik viszont igen, hogy a buborékfújógép, az Uv fényben világító játékok használata és a rágógumi illatú füstgép is.

Otthonról el

Ma már az otthoni zsúrok egyre kevésbé kedveltek, a szülők 99 százalékban inkább egy külső helyszínre viszik a kicsiket - ezt Király Anikó, a Ficserke Családi Központ vezetője is megerősítette. Ők egy másfajta modellt visznek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

2011 óta működik a vállalkozásom nonprofit formában. A legfontosabb lába a családi bölcsőde, ám az ingatlanban rengeteg más programot szervezünk, így születésnapi zsúrokat is. Fő célunk, hogy minél többféleképpen segítsük a környékbeli kisgyerekes családok életét. Ebbe a szülinapi zsúrok megszervezésével kapcsolatos segítség- és programnyújtás is jól beleillik

Saját kinevelésű segítőik, szülinapi animátoraik vannak, akik már nyári táborokban is dolgoztak náluk, esetleg valamelyik családtag ide járt korábban bölcsődébe, így a nagyobb testvérek is  kapcsolódnak.

Tematikus zsúrokat szervezünk, ezekből mindenki kedvére válogathat a gyerkőc kora és érdeklődése alapján. Nagyon népszerű a Harry Potter, de múlt hétvégén volt például Sissi zsúrunk is. Ha valaki megálmodja a témát, azt igyekszünk megvalósítani, ily módon folyamatosan bővül a kínálatunk.  De van például egy saját kincskeresős zsúrunk, ami fiús és lányos verzióban is fut, ezt nagyon szeretik a gyerekek.


Náluk az alapcsomag 8 főig: 36 ezer forint, 1 fő mókamester vezetésével, 10 főnek 45 ezer forint,12 főnek 54 ezer forint, de ebben már van 2 fő mókamester, tematikus játékok csoportban, kézműveskedés, dekoráció, lufik, poharak, tányérok, kis ajándék az ünnepeltnek. Ez kifejezetten jó ár a piachoz képest, de itt  a koncepció is különbözik. 


Tulajdonképpen a kezdetektől fogva egy támogató közeget szerettem volna létrehozni itt, ahol a környékbeli kisgyerekes szülők találkozhatnak, kapcsolódhatnak egymáshoz, megbeszélhetik az őket foglalkoztató ügyeket, problémákat, és közben közösséggé szerveződhetünk.”

Címkék:
forint, szülő, étel, szórakozás, torta, szülők, minimum, szültésnap,