Drasztikus lépés: az alkoholfogyasztás betiltását fontolgatják Németországban

Pénzcentrum2024. március 9. 12:32

A stadionbéli alkoholtilalom bevezetésén gondolkodnak a németországi Köln elöljárói, egyetértésben a nyári Eb szervezőbizottságával. Mint mondták, a tapasztalatok szerint nagyobb az esély a békére, ha a lelátón tilos alkoholt fogyasztani.

A magyar válogatott két meccset is játszik majd Kölben a júniusi labdarúgó Európa-bajnokságon, a szurkolóknak azonban rossz hír lehet, hogy a szervezők a stadionbeli alkoholtilalmon gondolkodnak - erről ír az nb1.hu.

A város rendőrparancsnoka, Martin Lotz még novemberben járt Londonban egy Eb-selejtezőn, ahol ezt a szabályt már bevezették a patinás stadionban, a Wembleyben. Mint fogalmazott, észrevehető volt, mennyivel békésebb így a hangulat.

Jelenleg az alkohol tilalmáról tárgyalunk. Nemcsak a stadionban, hanem a városban is jelentős rendőri jelenlét várható. Reméljük, hogy minden békés marad

- fogalmazott a parancsnok, aki ezek szerint azért felkészült a balhés szurkolókra is.

A város polgármestere, Henriette Reker viszont már barátságosabb hangot ütött meg. Mint mondta, természetesen senkiről sem feltételezik, hogy bunyózni vagy rombolni érkezne Kölnbe.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szeretettel várunk mindenkit Kölnben. Nem szeretnénk senkit azzal vádolni, hogy erőszakos akciókat tervezne a városunkban. Lehetőségünk van rá, hogy a szurkolókat felügyelet alatt tartsuk, és olyan területekre irányítsuk őket, ahol jegy nélkül is élvezhetik a futballfesztivált

- mondta a polgármester.

A Pénzcentrum nemrég összeszedte, hogy ha valaki élőben szeretné látni Marco Rossi csapatát a nyári Eb-n, akkor mekkora költségekkel kell számolnia - jegyektől a szálláson át az evés-ivásig. Ezt a cikket itt olvashatod el újra:

Címkék:
foci, alkohol, sport, németország, város, foci eb, labdarúgás, alkoholfogyasztás, városok, alkoholtilalom,