Megint áll a bál a Sztárbox miatt: csúnya büntetést kapott az RTL

Pénzcentrum2024. február 22. 18:32

Újabb Sztárbox-epizódról határozott a médiatanács a helytelen korhatár-besorolás miatt: a rosszul megválasztott korhatári kategória miatt 10 millió forint bírságot rótt ki az RTL-re a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Lezárult a médiatanács nézői bejelentés nyomán indított újabb eljárása, amelynek során a testület a tavaly november 19-én vetített Sztárbox-epizódot vizsgálta a klasszifikációs rendelkezések érvényesülése szempontjából. Az eljárást lezáró határozat szerint a műsorszám a kiskorúak személyiségfejlődését negatívan befolyásolhatta, így nem felelt meg a választott III. kategória (12 éven aluliaknak nem ajánlott) szempontjainak - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. Hozzátették, a vizsgált epizódot a benne halmozottan előforduló erőszak bemutatására tekintettel a IV. korhatári kategóriába (16 éven aluliaknak nem ajánlott) kellett volna sorolni, és ennek megfelelően csak 21 óra után lehetett volna közzétenni.

A médiatanács ezért a 10 millió forint bírság kiszabása mellett a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére is kötelezte a RTL-t, emellett a jogsértés ismétlődő jellege miatt a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét 50 ezer forint bírsággal sújtotta a testület.

Címkék:
sport, szórakozás, korhatár, sztárok, rtl, jogsértés, médiatanács,