Megállapodhattak egymással a magyar színészlegenda örökösei: kié lesz a budai lakás és a nyaraló?

Pénzcentrum2024. február 22. 09:30

Hajlanak a peren kívüli megállapodásra Tahi-Tóth László és felesége, Kárászy Szilvia örökösei. A művész házaspár több száz millió forint értékű ingatlanjainak örökléséről folyt a vita, főképp egy budai lakásról.

Hajlanak a peren kívüli megállapodásra Tahi-Tóth László és felesége, Kárászy Szilvia örökösei. A Blikk szerint az érintettek rájöttek arra, hogy a hagyaték körüli civódás nem méltó a zongoraművész, illetve a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész emlékéhez. A művész házaspár több száz millió forint értékű ingatlanjainak örökléséről folyt a vita, főképp egy budai lakásról. A múlt héten még a néhai színművész testvére, Tahi-Tóth Gábor még elkeseredetten számolt be arról, hogy Kárászy Szilvia rokonai nem akarják elismerni a családnak a budai ingatlanhoz kötődő öröklési jogát.

Korábban kiderült, hogy a házaspárnak több ingatlana is volt, egy balatoni nyaraló, egy üzlethelyiség, egy raktár, továbbá a már említett budai lakás, ami a színész egykori otthona is volt. Ám Kárászy Szilvia kézzel írott végrendeletében a lakás helyrajzi száma helyett az ugyanazon a címen, de más helyrajzi számon szereplő garázs azonosítója szerepel - így a végrendeletből kimaradt a hagyaték legértékesebb ingatlana.

Amíg Szilvia élt, szóban többször is elmondta a családunk több tagjának, hogy mivel a budai lakást eredetileg László vitte a házasságba, ezért szeretné a mi családunkra hagyni. Ám amikor a végrendeletet írta, már súlyos beteg volt, fájdalmaira erős fájdalomcsillapítókat szedett és valószínűleg ennek köszönhetően fordulhatott elő, hogy a 2023 márciusában előkerült, kézzel írott végrendeletben a budai lakás helyrajzi száma helyett az egy címen lévő garázsét írta

- mondta Tahi-Tóth Gábor, aki szerint nem életszerű, hogy a néhai színész felesége épp a budai otthonukat ne említette volna a végrendeletben, miközben minden apró ingóságról is rendelkezett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Zih Zsolt, MTI/MTVA

Címkék:
öröklés, lakás, ingatlan, bíróság, végrendelkezés, színész, szórakozás, végrendelet, vita, örökség, művész,