Még nem nyugodhatnak meg: simán elbukhatják a pénzüket a Hatoslottó legújabb nyertesei?

Pénzcentrum2024. február 18. 18:32

Hatalmas összegű főnyereményt sorsoltak ki vasárnap délután a Hatoslottón; egyszerre két szerencsés is nyert, így megoszthatják a jackpotot. Fejenként 984 179 605 forintot vihetnek haza a „2, 14, 17, 25, 28, 32" számsorozattal. A szabályok értelmében viszont nem volt elegendő csupán a megfelelő számokat bejelölni. A nyerteseknek 90 napon belül jelentkezniük is kell a Szerencsejáték Zrt.-nél, és helyesen kell válaszoliuk a feltett kérdésekre.

Hatalmas összegű főnyereményt sorsoltak ki vasárnap délután a Hatoslottón; egyszerre két szerencsés is nyert, így megoszthatják a közel 2 milliárd forintos főnyereményt. Fejenként közel 1 milliárd forintot vihetnek haza a „2, 14, 17, 25, 28, 32" számsorozattal, de még van teendőjük addig, míg a számlá(i)kra utálja a Szerencsejáték Zrt. a pénzt..

A két szerencsés játékos egészen pontosan fejenként 984 179 605 forintot kaszált a hatos lottó 7. játékheti sorsolásán, amivel csatlakozhatnak a milliárdos magyarok elit klubjához. Van azonban előtte még némi tennivalójuk, például meg kell keresniük a nyertes lottószelvényt.

A szabályok értelmében ugyanis nem elegendő csupán a megfelelő számokat bejelölni. A nyertesnek, jelen esetben nyerteseknek külön-külön, 90 napon belül jelentkeznie kell a sorsolás napjától számítva a Szerencsejáték Zrt.-nél. Azaz

2024. május 17-éig mindenképp értesíteniük kell a lottótársaságot, hogy igényt tartanak a Hatoslottó főnyereményére.

Mint ismert, a nemzeti lottótársaság a rendkívül nagy, 300 millió feletti nyeremények esetére külön telefonszámot biztosít, amit nagynyertes-vonalként emlegetnek, ez a következő: 06 20/933 06 30. Erre az egyedi hívószámra azért van szükség, mivel a Szeremncsejáték Zrt. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy óvja a nyertesek anonimitását.

Ezen a vonalon a társaság illetékes munkatársa már várja a hívást, aki az első telefonbeszélgetés során először is meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van. Az azonosítást a játékszelvényen lévő információk segítik, ezeken ugyanis számos olyan adat található, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet, ezért könnyűszerrel tudnia kell a választ például a következő kérdésekre:

  • Hol és mikor játszotta meg a szelvényt?
  • Hány mezővel játszott?
  • Mi volt a harmadik mező harmadik száma?
  • Mi volt a negyedik mező legkisebb száma?

A nyeremény felvételéhez továbbá egy személyes találkozóra is szükség van, ennek egyeztetésére a „tesztkérdésekre” adott helyes válaszok után kerülhet sor. A kifizetési eljárás lefolytatására a Szerencsejáték Zrt. által meghatározott helyen és időben kerül sor. A találkozón első lépésként – a játékszelvényen található biztonsági azonosító kód ellenőrzése céljából – elkérik a játékos szelvényét, és átfuttatják azt egy terminálon éppúgy, ahogyan a lottózós ellenőrizné, amikor a lottózóban valaki a kettes találatát szeretné beváltani. Ezután pedig rögzítik a nyertes személyes adatait (ezeket természetesen a későbbiekben titkosan kezelik). 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalás útján történik, magyarországi lakossági forint folyószámlára. A Szerencsejáték Zrt. felhívja arra is a figyelmet, hogy a nyereményfelvétel után nem tartják a kapcsolatot a nyertesekkel. A Pénzcentrum pedig azt javasolja a nyeres(ek)nek, hogy a nyereményt mindenképp több bankszámlára, lehetőség szerint valamelyik privát banki szolgáltatóhoz utalják, és gondoljanak a költekezés mellett arra is, hogy egy ekkora összeg komoly felelősséggel jár, amihez érdemes pénzügyi- és/vagy befektetési tanácsadó segítségét is kérni.

 

 

 

Ha a játékos telefonon keresi fel a társaságot, a szelvényen található információk alapján meggyőződnek róla, hogy valóban a lottónyertessel beszélnek. Ezt követően kezdődik el a kifizetési eljárás, amely során lehetőség van személyes találkozásra. Ekkor kerül leadásra az eredeti szelvény, amelyet mégegyszer megvizsgálnak a Szerencsejátékl Zrt.-nél. Sikeres beazonosítás esetén a személyes adatok egyeztetése után megindul a nyeremény kifizetési folyamata

Címkék:
lottó, hatoslottó, szerencsejáték, főnyeremény, lottómilliárdos, lottósorsolás, lottónyertes, szórakozás, lottónyeremény, szerencsejáték zrt, giganyeremény, hatos lottó, pénzcentrum lottószámok, lottónyertesek,