Óriásit bukhat a TV2? Meghozta a döntését a Médiatanács a csatorna legnézettebb műsoráról

MTI2024. január 19. 17:02

Ismét vizsgálta a Médiatanács a "Sztárban sztár leszek!" című műsorszámot a korhatár-besorolás megfelelősége miatt. A Médiatanács megítélése szerint helyes volt a tehetségkutató klasszifikációja – adta hírül az MTI.

A Nemzeti Média- és hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint a "Sztárban sztár leszek!" című műsorszám 2023. október 7-i adását a III. korhatári kategóriába (12 éven aluliaknak nem ajánlott) soroltan sugározta a TV2. Az egyik műsorszámmal kapcsolatban azonban több, a korhatár-besorolást kifogásoló bejelentés is érkezett, ami miatt a Médiatanács elkezdte kivizsgálni a műsorszámot. Végül megfelelőnek találta annak klasszifikációját, ezért nem indítottak közigazgatási hatósági eljárást a médiaszolgáltatóval szemben.

A Médiatanács két döntést is hozott a Magyar Mozi TV médiaszolgáltatással összefüggésben: a csatorna 2023. szeptember 14. és 20. között sugárzott műsorának hatósági ellenőrzése során a testület megállapította, hogy a médiaszolgáltató a vizsgált időszakban nem tett eleget a film tematikának megfelelő műsorszámok napi arányára vonatkozó, hatósági határozatban rögzített kötelezettségének, ezért a Magyar Mozi TV-t figyelmeztetésben részesítette.

Másik döntésében nézői bejelentés nyomán vizsgálta a Médiatanács a kiskorúak védelme szempontjából a Magyar Mozi TV 2023. december 2-án 21 órai kezdettel sugárzott "Coming out" című műsorszámát.

Címkék:
mozi, csatorna, tv2, sztár, magyar, szórakozás, bejelentés, korhatár, média, médiatanács,