Brutális bírságok repkednek Balatonnál: erről sokan nem tudnak, csúnyán ráfizetnek

Pénzcentrum2024. január 19. 21:33

Életveszélyes és tilos a Balaton jegére menni, mert az túl vékony – erre figyelmezteti a kirándulókat a rendőrség. Bár a hidegben elkezdett befagyni a tó, a sekélyebb részeken csupán néhány centi vastag lehet a jég. Aki nem tartja be a szabályokat, bírságot kaphat. Az, aki a jégre lép, először figyelmeztetést kap, a visszatérő szabálysértők pedig pénzbüntetést – derül ki az RTL Hiradó riportjából. 

Elmúlt napok hideg időjárása miatt a Balaton északi partja elkezdett befagyni és ez rengeteg érdeklődött, hobbi fotóst vonzott a térségbe. Páran próbáltak rámerészkedni is a befagyott tóra, de nem sok sikerrel, ugyanis a rendőrség azonnal felszólította őket, mivel jelenleg még életveszélyes lehet a jégre rámenni.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője így nyilatkozott a csatornának: 

Egyes helyeken még találkozhatunk jégfelülettel, viszont ez is nagyon vékony, töredezett, sok helyen egyébként nyílt vízfelülettel szabdalt, így abszolút életveszélyes

- magyarázta. Aki mégis rámegy, először csak felszólításban részesül, de a többszöri próbálkozók pénzbírságot is kaphatnak, melynek értéke 6500- 200 ezer forintig is terjedhet. 

Címkék:
Balaton, rendőrség, tél, életveszély, jég, hideg, szórakozás, fagyás, tilos,