Búcsút int a divatvilágnak Herczeg Zoltán: ebből fog megélni a börtönviselt divattervező

Pénzcentrum2024. január 5. 09:42

Harczeg Zoltán a jelek szerint végleg elköszönne a divat világától. A divattervező ugyanis bejelentette, hogy a jövőben inkább lakásfelújításokon dolgozna.

Herczeg Zoltán élete, a börtön és a házi őrizet után a jelek szerint 180 fokos fordulatot vett. A divattervező ugyanis bejelentette, hogy otthagyja a divat világát, és tervezés helyett inkább lakásfelújításokban látja a jövőjét.

A divattervezés rendkívül sziszifuszi munka, a feladatok nagy részét – sajnos – nem a kreatív tevékenység, sokkal inkább a logisztika és a marketing, illetve az értékesítés teszi ki, emellett összességében a környezetre is rendkívül káros – mondta el Herczeg Zoltán a Blikknek, hozzátéve, hogy anyagilag sem túl kifizetődő jelenleg divattervezőnek lenni. Ennek oka, hogy bár a haszon relatíve nagy, viszont nem nyújt arra lehetőséget, hogy félretegyünk a nyugdíjas évekre.

Ráadásul úgy érzi, hogy önmagát hazudtolja meg jelenleg.

Csak a levegőbe beszélnék, ha a környezetvédelem mellett kardoskodnék, miközben magam is jelentősen károsítanám a környezetet a tevékenységemmel

– fogalmazott.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fentiek miatt döntött úgy végül, hogy inkább a lakásfelújításokkal és a klímavédelemmel fog foglalkozni a jövőben. Ez ugyanis szerinte jövedelmezőbb lesz, ráadásul itt is ki tudja élni a kreativitását. A (volt) divattervező pedig most lepukkant garzonokat keres a környezetvédelem nevében, amiket felújíthat.

Közben kitalálom, hogyan lehetne a környezetvédelemből, a fenntarthatóságból megélni: vannak jó ötleteim, és elkezdek keményen dolgozni a megvalósításukon

– tette hozzá.

Címkék:
felújítás, munka, divat, környezetvédelem, szórakozás, munkavállalás, felújítandó, divattervező,