Sarkvidéki hideg szakad Magyarországra: pokoli mínuszokkal, hószakadással támad a január

Pénzcentrum2024. január 4. 14:28

Az előrejelzések szerint még egy ideig folytatódik a januári tavasz, aminek keretei között akár 15 fok is lehet, azonban vasárnap megérkezik a sarkvidéki hideg. Hétfőre virradóan már az egész Kárpát-medencét fagyos levegő fogja kitölteni, ami akár havazást is hozhat magával.

A tegnapihoz hasonlóan ma is gyakran változó égképre számíthatunk, de várhatóan a legtöbb helyen legalább néhány órára kisüt a nap. Most reggel még elszórtan, később a nap során már csak kevés helyen lehetnek záporos gócok. A nyugati, északnyugati szél a színezett területen gyakran lesz erős, helyenként - főleg a magasabban fekvő helyeken - viharos. Folytatódik a januári tavasz, 9 és 15 fok közé emelkedik a hőmérséklet – tájékoztatott a HungaroMet, kiemelve, hogy az előrejelzések szerint vasárnak északnyugat felől egyre nagyobb területen várható havazás.

Holnap, azaz pénteken azonban még 8-13 fok között lesz a hőmérséklet. A késő délutáni, esti órákban helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső az északi, északnyugati országrészen. Szombaton marad a felhős, borult ég. Délkeleten helyenként eső, zápor is előfordulhat, de a zivatarok sem kizártak. A minimum hőmérséklet 0 és 9, a maximumok 4 és 15 fok között alakulnak majd.

 

Címkék:
hőmérséklet, eső, , hidegfront, tavasz, hideg, nap, szórakozás, előrejelzés, hó előrejelzés,