Figyelem, újabb helyen tiltották be a szilveszteri tűzijátékozást Magyarországon! Csúnya pénzbüntetést kap, aki itt durrogtat ma este

Pénzcentrum2023. december 31. 09:28

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok közölte, hogy a petárda és a tűzijáték használata tilos valamennyi telephelyük környezetében. Aki mégis így tesz, annak rendőrségi feljelentéssel és pénzbírsággal kell szembenéznie.

Tata mellett újabb helyen tiltották be a szilveszteri tűzijátékozást Magyarországon. A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok is közölte, hogy a petárda és a tűzijáték használata tilos valamennyi telephelyük környezetében - írja a kemma.hu.

Figyelmeztetnek, hogy a tiltott helyen tűzijátékozás

minden esetben rendőrségi feljelentést von maga után.

A Ménesbirtok és a telephelyek az alábbi helyszínen találhatóak:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Ménesudvar​​ Bábolna, Mészáros út 1.,
  • Csikótelep:​​ 2943 Bábolna, hrsz. 023/1.,
  • Ölbő-pusztai Ménes: 2945 Tárkány, hrsz. 0546/1.,
  • Ölbő-pusztai Csülökcsárda előtti tóparti terület,
  • Dióspusztai Ménes:​ 2890 Tata, Dióspuszta 1.

A lap emlékeztet, hogy Tatán november 1. és február 28. között nem lehet használni a 2-es és a 3-as besorolás alá eső pirotechnikai eszközöket. Ezzel a korlátozással szeretnék megvédeni az Öreg-tavon telelő vadludakat. Aki a tilalom ellenére tűzijátékozik, szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható - hasonló a helyzet a ménesbirtoknál is.

Címkék:
rendőrség, bírság, büntetés, feljelentés, szilveszter, petárda, tűzijáték, szórakozás, szabálysértés, pénzbüntetés, tilos,