Csütörtökön tetőzik a Duna: így néz ki most az alsó rakpart, jobb, ha elkerülöd! + Videó

Pénzcentrum2023. december 26. 18:13

Ahogyan arról a Pénzcentrum is beszámolt lezárták a Duna áradása miatt az alsó rakpartot, amit már most ellepett a víz. Videón mutatjuk, hogy hogy néz ki most a pesti alsó rakpart!

Hétfőn a Fővárosi Önkormányzat lezárta az alsórakpartot, miután a Duna tetőzését csütörtök reggelre jósolják. A rakpart lezárása pedig indokolt: a BRFK elmondása szerint nemcsak az autósoknak, de a gyalogosoknak is veszélyes jelenleg a környék, így senkinek se ajánlják, hogy odamenjen.

Ez pedig kifejezetten indokoltnak tűnik egy TikTok videó alapján. A pesti rakparton, a Margit hídnál készült videó alapján ugyanis a víz már bőven elérte az utat, ami különösen félelmetes annak tudatában, hogy a tetőzés csak csütörtök reggel várható.

Karácsony Gergely főpolgármester másodfokú készültséget rendelt el a Buda-észak árvízvédelmi területen ma 16:30 perctől. A jelenlegi hírek szerint a rakpart december 30-tól újra járható lesz, azonban ez nagyban függ az árvízhelyzet alakulásától. Pontos döntés ennek függvényében, később fog születni.

 

Címkék:
videó, víz, duna, árvíz, brfk, árhullám, főpolgármester, tetőzés, rakpart, tiktok, árvízvédelem,