Baleset a Nemzeti Színházban: itt a miniszteri bejelentés, le kell-e mondania Vidnyánszkynak

Pénzcentrum2023. december 20. 16:49

Csák János kulturális és innovációs miniszter december 20-án a közösségi médiában azt közölte, hogy a Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult. "Egyszemélyi felelősség senkit nem terhelhet. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását, amit elfogadtam” - írta a miniszter.

November 10-én a Nemzeti Színház két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérült előadás közben, mentő szállította kórházba őket. A baleset oka az volt, hogy a két színész leesett egy több méter magas díszletről.

A balesetet követően Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója beadta lemondását, amelyet azonban Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadott el. A baleset miatt belső vizsgálat is indult és a rendőrség is nyomozást rendelt el. 

A belső vizsgálat most megállapította: nem terhel egyszemélyi felelősség senkit. Így Vidnyánszky Attila visszavonta lemondását, ezt pedig Csák János elfogadta.

Loading...
Címkék:
vizsgálat, baleset, lemondás, igazgató, színház, miniszter, nemzeti színház,