Kevés magyar háztulaj tudja, de ez már tilos 2023-ban: komoly következményei lehetnek a figyelmetlenségnek

Pénzcentrum2023. november 27. 18:00

Bardóczi Sándor, a főváros főtájépítészete Facebookon figyelemztetett mindenkit, hogy mire kell figyelni, ha síkosságmentesíteni szeretnénk az utat a fagyok alatt.

Szerte Budapesten már elindult a síkosságmentesítés, aminek kapcsán Bardóczi Sándor a Facebookon írta meg, hogy mire kell odafigyelnünk a jeges utakon.

Sokan vadul elkezdtek útszóró sót kiszórni a járdákra, burkolt terekre – kezdett bele a szakember az oldalán, hozzátéve, hogy egy kormányrendelet évek óta tiltja a NaCI hatóanyaggal történő sózást a járdákon. A szakember szerint jobban járunk, ha ZeoCal (Zeolit + Calcium) vagy magnézium, kálium hatóanyagú síkosságmentesítőt használunk, esetleg homokot, mulcsot vagy faforgácsot.

Az ajánlott anyagok egy része ugyanis olyan mikroelemeket tartalmaz, amelyek jót tesznek a talajnak és a növényeknek, míg a nátrium és a klór elszikesíti a talajt. Sőt, a klór egyenesen megöli a talajban található hasznos baktériumokat és gombákat, amik szimbiózisban élnek a növények gyökereivel. De ugyanezen okból a só sem jó ötlet, hiszen az a burkolatot, a lámpaoszlopot és a cipőtalpakat is kimarja.

Minden síkosságmentesítés előtt mérlegeljük, mivel teszünk jót és mivel rosszat

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– tanácsolta Bardóczi Sándor.

Loading...

Címkék:
facebook, figyelmeztetés, fagy, szakember, szórakozás, jegesedés, szakemberek,