Vaskos prémiumot kapnak Szoboszlaiék és Marco Rossi: százmilliókat kaszálnak a válogatott játékosok

Pénzcentrum2023. november 24. 19:33

Nem csak a magyar foci megítélésének, de saját pénztárcájuknak is komoly pluszt hoztak a játékosok és a szakmai stáb tagjai azzal, hogy kijutottak a jövő nyári, németországi Eb-re.

A magyar labdarúgó válogatott zsinórban harmadszor vesz részt jövő nyáron, a Németországban rendezendő kontinenstornán, miután múlt vasárnap, a Montenegró elleni 3-1-es győzelemmel bebiztosította csoportelsőségét a selejtezőben. Ezzel nem csak a magyar labdarúgás hírnevét öregbítették tovább, hanem saját pénztárcájukkal is jót tettek.

A Sportal arról ír, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség csak a kvalifikációért 9,5 millió eurót, átszámítva mintegy 3,6 milliárd forintot kap az Európai Labdarúgó-Szövetségtől (UEFA). Ezt a pénzt minden olyan ország szövetsége meg fogja kapni, amelynek válogatottja kijutott már az Eb-re. Mint hozzáteszik, az MLSZ felelősen osztja el a pénzt: várhatóan az összeg 35 százaléka megy arra, hogy a jövő nyári Eb-szereplés költségeit - utazás, szállás, étkezés és egyebek - fedezzék belőle. További 15 százalék, vagyis úgy 540 millió forint az utánpótlásnak megy.

Természetesen mind a játékosok, mind a Marco Rossi vezette szakmai stáb tagjai kapnak prémiumot a kijutásért. Összesen 26 játékos van, aki kerettag volt a selejtezők során, de itt várhatóan súlyoznak majd az elosztásnál: az egyetlen percet sem játszók logikusan nem kapnak majd annyit, mint a 10 selejtező-mérkőzésen minden egyes percet a pályán töltő csapatkapitány, Szoboszlai Dominik.

Marco Rossi és segítői összesen 540 millió forintot kapnak, ezt az összeget osztják el. Arról semmilyen információt nem közöltek, hogy a magyar válogatott kispadján már 59 meccset eltöltő olasz szakember mennyit kap a prémiumból.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

borítókép: MTI/Kovács Tamás 

Címkék:
magyarország, foci, prémium, magyar, foci eb, labdarúgás, magyarok, eb, focista, magyar válogatott, futball, rossi,