Kész, vége! Kivonul az egyik népszerű fogadóiroda Magyarországról: mi lesz így a sportőrültekkel?

Pénzcentrum2023. november 17. 15:04

A világ egyik legnagyobb fogadóirodája, a bet365 felfüggeszti magyarországi tevékenységét - írja a Sportal.

November 17-én péntektől már nem lehet Magyarországról regisztrálni az oldalra, a meglévő játékosok pedig november 20-ig játszhatnak. A számlákat december 4-én zárolják véglegesen.

Magyarországon továbbra is csak a Tippmixprón és a Vegas felületein lehet legálisan fogadni.

Mi a helyzet a hazai sportfogadásban?

Többéves huzavonát követően Magyarország kitárja kapuit az EGT országokban bejegyzett online sportfogadási szolgáltatók előtt. Az nem kérdés, hogy a liberalizáció még erősebbé teszi majd a hazai piac online lábát, az viszont korántsem egyértelmű, milyen hatást gyakorol az offshore szolgáltatók jelenlétére, ezek ugyanis jelenleg hatalmas szeletet hasítanak ki a bevételekből - írtuk meg még májusban. 

A piac liberalizációjának eredményeképpen a magyar online fogadások aránya szinte biztosan növekedni fog a hagyományos fogadásokkal szemben, de hogy ki lesz az, aki ezeket a bevételeket realizálhatja, az egyelőre rejtély, hiszen van egy speciális feltétel, amit a szomszédos országok példaként állítanak: kivétel nélkül minden offshore oldalt szigorúan és hatékonyan kell szabályozni a legális szereplők védelme érdekében. Az ezekkel az oldalakkal szembeni esetleges szabályozás ismerete nélkül nehéz feltételezni, hogy a piac saját magát kezdi el megtisztítani.

Címkék:
sportfogadás, magyarország, november, tippmix, világ, népszerű,