Megérkezik a tél jövőhéten: mínuszokkal és záporokkal, zivatarokkal folytatódik az ősz

Pénzcentrum2023. november 12. 14:33

Holnap még helyenként ködös, borongós idő lesz, néhol esővel. Azonban a hét hátralevő részében a napsütésé a főszerep, annak ellenére is, hogy éjjelente megérkeznek az első fagyok.

Hétfőn többfelé felhős, helyenként ködös, borongós idő várható. Néhol kialakulhat kisebb eső, zápor, majd este észak-északnyugat felől kiterjedtebb csapadéktömb érkezik – számolt be az Időkép. Estétől a Dunántúlon egyre többfelé kísérhetik a dél-délnyugati szelet élénk lökések. Hajnalban -2, +5 fok között alakulhat a hőmérséklet, míg napközben 8-13 fok várható.

Kedden reggel változóan felhős-napos idő lesz, de érdemes arra készülni, hogy kisebb esők, záporok is kialakulhatnak. Délután északnyugat felől érkezik majd egy hidegfront, ami országszerte okozhat esőt, záporokat, amit élénk szél kísérhet. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 17 fok között alakulhat.

Szerdán napközben az átvonuló hidegfront után felszakadozik majd a felhőzet, bár délelőtt várható még eső, illetve a szél továbbra is viharos marad. Napközben 11-15 fokos maximumok lesznek.

Csütörtökön felhős-napos idő körvonalazódik számottevő csapadék nélkül, déliesre forduló széllel. A csúcshőmérséklet 7-14 fok között várható.

Címkék:
időjárás, eső, ősz, szórakozás, időjárásjelentés, idő,