Itt a hivatalos bejelentés: betiltja a dohányzást egy európai ország, ők már nem fognak cigizni

Portfolio2023. november 8. 09:55

A brit kormány kedden ismertette az új törvényalkotási és cselekvési tervezetének központi elemeit, amik között a dohányzás fokozatos betiltása is szerepelt.

A programvázlatot, amely a konzervatív kormány 21 törvénytervezetéből 16-ot említ, III. Károly olvasta fel a brit parlament felső kamarájában. A király most első ízben nyitotta meg uralkodóként az új törvényalkotási évadot.

A programban kiemelt helyen szerepelt, hogy a brit kormány az energiaellátási biztonság erősítése végett számos új olaj- és földgázkitermelési engedély kiadását tervezi annak érdekében, hogy Nagy-Britannia ne legyen rászorulva "ellenséges rezsimek" energiahordozóira – számolt be a Portfolio. Napirendi ponton volt még Ukrajna további támogatása, illetve a NATO erősítése, valamint annak biztosítása, hogy a Gázai övezet lakossága humanitárius segítséghez jusson.

A kiemelt programok között szerepelt továbbá a dohánytermékek értékesítésének fokozatos betiltása is. A tervezett jogszabály büntető cselekménnyé nyilvánítaná a dohánytermékek vásárlását azoknak, akik 2009. január 1-jén, vagy azután születtek. Azaz a most 14 éves vagy ennél fiatalabbak már soha se fognak abba az életkorba kerülni, hogy törvényesen dohányterméket vásárolhassanak.

Címkék:
kormány, szórakozás, bejelentés, betiltás, tiltás, brit, dohánytermékek,