Atyaég! Egyetlen játékos vitte el az európai szuperlottó gigászi főnyereményét

Pénzcentrum2023. október 14. 08:32

Tegnap este kihúzták az Eurojackpot 2023/41. heti, pénteki nyerőszámait. Ezúttal született telitalálat egy külföldi játékos bruttó 54 233 217,90 euróval lett gazdagabb, ami mai forintárfolyamon több mint 21 milliárd forint! A legmagasabb magyar nyeremény ezúttal, az 5+0-ás nyerőosztályban volt, amivel egy szerencsevadász bő 35 milliót kasszírozott.

Az Eurojackpot játékban az „A” mezőn 50 számból 5-t, a „B” mezőn pedig 12 számból 2-t kell megjelölni. Akkor nyersz a heti két alkalommal megrendezett sorsoláson, ha az „A” és „B” mezőben elért találataid száma legalább 3. Az Eurojackpot 40. heti nyerőszámaiért és a nyereményekért görgess lejjebb!

Az Eurojackpot nyerőszámai a 40. játékhéten, pénteken:

16, 23, 30, 37, 41; 2, 9.

A legmagasabb nyeremény tehát a telitalálat volt, egy szerencsés külföldi játékos bruttó 54 233 217,90 euróval lett gazdagabb. A legmagasabb magyar nyeremény ezúttal, az III. nyerőosztályban volt, amivel egy hazai játékos bő 35 milliót kaszált (nettóban!), de jól járt a IV. nyerőosztályban is két magyar játékos, ők fejenként nettó 1,3 milliót vihettek ezen a játékhéten haza. A további nyerőosztályokban pedig még bő 20 ezer honfitársunk nyert kisebb-nagyobb az Eurojackpot 41. heti sorsolásán.

A következő sorsoláson (42. játékhét), kedden így bruttó 10 millió euró, azaz nagyjából 3,6 milliárd forintot ér majd a telitalálat az Eurojackpoton.

Mennyibe kerül az Eurojackpot?

A forint árfolyam erősödését követően az Eurojackpot továbbra is 820 forintba kerül jelenleg. A múlt évben volt olyan hét, amikor 880 forint volt egy volt egy játék a gyenge forint eredményeként. A Szerencsjáték Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint az Eurojackpot esetében egy alapjáték ára hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg forintban. (Az árszint a cikkünk megjelenésekor érvényes euróárfolyam alapján 776 forint lenne.) Az árat viszont az MNB által meghatározott euró-forint árfolyam heti átlaga alapján határozzák meg sávos rendszerben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A sávos rendszer biztosítja, hogy az árváltozás ne legyen gyakori" - írják, pedig 2022-ben is legalább ötször válotozott a játék ára. Idén sem ez az első, hogy megváltozik a díjszabás, de ennek csak örülhetnek a játékosok, hiszen 2023-ban csökkenés mutatkozik.

Címkék:
lottó, nyeremény, szerencsejáték, eurojackpot, lottósorsolás, telitalálat, számsorsolás, lottószámok, pénzcentrum lottószámok, eurojackpot lottó, eurojackpot nyertes,