Újabb könyveket fóliáztak be magyar könyvesboltok: most ezek a kiadványok estek áldozatul

Pénzcentrum2023. szeptember 27. 09:25

Yuval Noah Harari író, történész elkesítőnek találta, hogy az ismeretterjesztő, a történelmünket elmesélő könyvei fóliázára kerülte - nyilatkozta az RTL magazinműsorában. 

Yuval Noah Harari történész és író az RTL magazinműsorának adott interjújában elkeserítőnek nevezte, hogy a gyermekeknek szóló történelem könyveit befóliázták, a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva. Harari több itthon is kapható sikeres könyv szerzője, de a felnőtteknek szánt könyvek mellett gyerekeknek is készített több, a történelmet elmesélő ismeretterjesztő könyvet.

A szerző fontosnak tarja, hogy a gyerekek is képet kapjanak a múltjukról, és ennek fontos eleme az emberek szocializációjának és kultúrájának megismerése. Ebbe pedig természetesen ágyazódik bele a nemi szerepek és másság témakörei is, ami miatt a könyvei fóliázásra kerültek.

Nagyon elkeseredtem, mert ez a rendelkezés még nehezebbé teszi azt, hogy a gyerekek hozzáférjenek ezekhez a könyvekhez. Azért írtam ezeket a könyveket, hogy megpróbáljak segíteni a gyerekeknek, hogy jobban megértsék magukat, hogy jobban megértsék a világunkat.

– fogalmaz a szerző. Az interjú során azt is elmondta, hogy véleménye szerint ez a törvényt a politikusok valójában csak a sokkal súlyosabb meglévő társadalmi és gazdasági problémák elfedésére használják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem hiszem, hogy Magyarországon a genderkérdés lenne a legnagyobb probléma, amitől óvni kéne a tinédzsereket. Sokkal nagyobb problémát látok a gazdasági és társadalmi kérdésekben.

– nyilatkozta Harari az RTL riporterének.

Címkék:
könyv, szórakozás, történelem, új gyermekvédelmi törvény,