Lezuhant egy kisgép a fehérvári repülőnapon: ketten meghaltak, esélytelen volt túlélni a tragédiát + videó

Pénzcentrum2023. szeptember 10. 16:45

Bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülő. Ketten ültek a repülőgépben, esélyük sem volt a túlélésre, a gép felrobbant, a benne ülők elégtek.

Bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülő - közölte a feol.hu-val Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Elmondta, három tűzoltóautó vonul a helyszínre, már megkezdte a munkát a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület, mentőhelikopter is érkezett.

A portál szerint a helyszínen lévők csak annyit láttak, hogy a Trojan típusú repülőgép forduló közben megbillent, elveszítette sebességét és lezuhant. Ketten ültek a repülőgépben, esélyük sem maradt a túlélésre, a gép felrobbant, a benne ülők elégtek.

A repülő egy család autója mellette csapódott be, egy gyerek és két felnőtt megsérült, és érthetően sokkot kapott az események hatására. A repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők.

Az Index információi szerint három mentőhelikopter érkezett a helyszínre, a földön is sokan megsérültek. A látogatókat arra kérték, hogy ne rohamozzák meg a parkolót, hogy a mentők tudjanak közlekedni. A légteret is lezárták a hatóságok.

Címkék:
mentők, tűzoltók, repülő, mentő, szórakozás, repülőgép, repülőgép katasztrófa, lezuhant repülő,