Keményen megdrágul mától a lottózás: az Ötöst, a Hatost, a Skandit és a Jokert is érinti

Pénzcentrum2023. augusztus 30. 07:04

Augusztus elején jelentette be a Szerencsejáték Zrt., hogy szeptembertől változik az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó alapjáték ára, továbbá a Joker alapdíja is. A legnépszerűbb számsorsjátékok alapdíjai egységesen 50 forinttal kerülnek majd többe - írták akkor. A játékok fogadási idejéhez igazítottan az első alapdíj változás a Skandináv lottót érinti, amely esetében augusztus 30. 21:30-tól, vagyis ma estétől már kizárólag az új, 400 forintra módosult alapdíj megfizetésével lehet szelvényt feladni. Az Ötöslottóra és Jokerre fentiek szeptember 2-án 20:30-tól, Hatoslottóra szeptember 3-án 17:00 órától vonatkoznak. A Kenó, Puttó és Luxor játékok alapdíját a jelenlegi módosítás nem érinti, de áremelés ezeknél a termékeknél is várható.

Az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó alapdíjának változásával párhuzamosan a nyereményösszeg is nőni fog, azaz várhatóan több pénzt vihetnek majd haza a szerencsés játékosok minden nyereménykategóriában. Az Ötöslottó esetében például átlagosan 17%-kal fognak nőni a nyeremények, míg a fix nyeremények összege a Joker esetében közel ötödével emelkedik - közölték.

A számsorsjátékok drágulásáról bővebben ebben a cikkben írtunk. Az Eurojackpot is kivételt képez a drágulás alól, ugyanis ennél a játéknál az a szabály, hogy az alapjáték ára hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg forintban. Az árat az MNB által meghatározott euró-forint árfolyam heti átlaga alapján határozzák meg sávos rendszerben. A sávos rendszer biztosítja, hogy az árváltozás ne legyen gyakori - viszont az elmúlt években volt arra is példa, hogy a forintárfolyam ingadozása rendszeres árváltozást generált.

Címkék:
lottó, hatoslottó, nyeremény, Ötöslottó, szerencsejáték, magyarország, skandináv lottó, drágulás, lottózó, szórakozás, skandi, szerencsejáték zrt, ötös lottó, hatos lottó, lottózás,