Elfogták a svájci farkas gyilkosait: tudták, hogy védett ragadozóról van szó

Pénzcentrum2023. augusztus 3. 09:47

Négy hónapos keresés után elfogta a rendőrség azt a két férfit, akiket a svájci farkas kilövésével gyanúsítanak. A nyomozás arra is rámutatott, hogy a társaság tagjai tisztában voltak azzal is, hogy egy védett ragadozóról van szó. Az elpusztult állat hollétéről továbbra sincs információja a hatóságnak.

Négy hónappal azután, hogy ismeretlen vadászok lelőtték a M273-as néven ismertté vált, Svájcból Magyarországra érkezett jeladós farkast, a rendőrség elfogott két szabolcsi férfit, akiket természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítottak meg - írja a Police.hu.

A lap szerint a két férfit a rendőrök 2023. augusztus 2-án hajnalban fogták el, és az egyikük elfogásához a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét is kérték, mivel engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezett. A rendőrök a kihallgatások után bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A tájékoztatás szerint a farkas elpusztulása után a rendőrség nyomozást rendelt el április 8-án ismeretlen tettes ellen természetkárosítás elkövetése miatt, mivel feltételezhető volt, hogy ember végezhetett az állattal. Azt írják, hogy azóta a nyomozók kutatásokat hajtottak végre, szemléket folytattak le, bizonyítékokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki.

A beszerzett adatok és információk elemzése folyamatosan zajlott, és az események alapos rekonstruálása érdekében felvették a kapcsolatot a svájci hatóságokkal is. A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a gyanú szerint a védett farkast 2023. április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt. Az állat elejtése után a tetemről a jeladót levágták, és azt a Hernád folyóba dobták, amit a nyomozók búvárok segítségével megtaláltak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nyomozás arra is rámutatott, hogy a társaság tagjai tisztában voltak azzal is, hogy egy védett ragadozóról van szó. Az elpusztult állat hollétéről egyelőre nincs információja a hatóságnak. A kilőtt farkas valószínűsíthetően 2021-ben született, és tavaly tavasszal indulhatott útnak, az M237-es által megtett táv még nem rekord, de már most az egyik leghosszabb út, amit egy farkas valaha megtett a Wolf Switzerland Group nevű egyesület szerint. A farkasok Európában védett állatnak számítanak, a tagállamok kormányai azonban különleges körülmények között engedélyezhetik a kilövésüket.

Címkék:
rendőrség, szórakozás, police.hu, természetkárosítás, vadász, svájci farkas,