Bezár a legendás, 101 éves Corvin-mozi: jó ideig nem lehet újra látogatni

Pénzcentrum2023. augusztus 3. 21:27

Felújítási munkálatok miatt két hétre bezár a 101 éves Corvin mozi. A munkálatok végeztével újra bele lehet vetni magunkat az olyan filmekbe, mint a Rambó I., II., III., a Barbie, az Oppenheimer vagy a Martin Scorsese-sorozat és hasonló kultikus filmek.

Augusztus 3. és 16. között a Corvin mozi zárva lesz, adta hírül a mozi a Facebook-oldalán. A munkálatok végeztével újra bele lehet vetni magunkat az olyan filmekbe, mint a Rambó I., II., III., a Barbie, az Oppenheimer vagy a Martin Scorsese-sorozat és hasonló kultikus filmek.

A jozsefvaros.hu nevű oldal emlékeztet, hogy nagykörúti mozink túlélte a II. világháborút és (nagy nehezen) az 1956-os forradalmat, s bár rendszerek jöttek és mentek, még a nevét sem változtatták meg ennyi idő alatt. Ahogy többször megírtuk, 1922. novemberi nyitása rendkívüli eseménynek számított, olyan tekintélyes személyek jelentek meg a nyitó díszelőadáson, mint Horthy Miklós kormányzó, József főherceg, valamint a kormány majd minden tagja. 1995-ben 6 új vetítőhelyiséggel bővült a mozipalota, amiket világhírű magyar filmes személyiségekről – Korda, Kabos, Karády, Jávor, Latabár, Radványi – kereszteltek el.

Címkék:
felújítás, mozi, szórakozás, bezárás, filmnézés, filmezés,