Nem sokon múlt a tragédia a Balatonnál: utolsó pillanatban érkeztek a vízirendőrök az idős horgászhoz

Pénzcentrum2023. május 30. 17:02

Egy idős horgászt kellett kimenteni a Balatonból, miután felborult a csónakjával. A Vízirendészet felhívja a nyaralók figyelmét, hogy amennyiben bajba kerülnek, vagy bajba jutott személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést a 1817-es telefonszámon.

Nem sokon múlt a tragédia Balatonszepezdnél: a rendőrség közlése szerint 2023. május 28-án délelőtt a parton tartózkodók tettek bejelentést arról, hogy a település előtti vízterületen egy idős horgász a csónakjával felborult.

A balatonföldvári vízirendőrök a szárazföldtől mintegy 150 méterre találtak rá a bajbajutottra, aki utolsó erejével kapaszkodott az átfordult eszközbe. Az egyenruhások a 84 éves férfit a szolgálati kisgéphajóba emelték, majd a csónakkal együtt biztonságban a partra vitték, ahol átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Címkék:
biztosítás, Balaton, baleset, rendőrség, mentők, idős, tragédia, vízirendőr, horgász, vízimentők, mentés,