Kiadták a riasztást: kőkemény vihar érkezik, ez az országrész nem úszta meg az ítéletidőt

Pénzcentrum2023. május 26. 08:03

Pénteken többnyire gomolyfelhős, napos idővel számolhatunk. A délutáni-esti órákban az ország középső és keleti részén élőknek érdemes esernyővel készülni, mert zivatarok, záporok, sőt felhőszakadás is kialakulhat.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, időnként erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat friss jelentéséből. Délután elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyeket felhőszakadás is kísérhet. Legkisebb eséllyel a Dunántúl északnyugati, nyugati tájain fordulhat elő csapadék. Az északias szelet több helyen élénk, főleg a Nyugat-Dunántúlon erős lökések is kísérhetik, zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

Az esti órákban a záporok, zivatarok számossága csökken, többfelé pedig kiderül az ég. Ugyanakkor az éjféli órák környékétől a Dunántúl délkeleti, keleti felén, a Duna vonalának tágabb térségében újból erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés. Arrafelé ismét kialakulhatnak helyenként záporok, zivatarok.

Az északias szelet a nyugati és az északkeleti megyékben továbbra is élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb lehet. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ figyelmeztet, hogy a következő megyékben várható zivatar:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Pest vármegye
  • Baranya vármegye
  • Bács-Kiskun vármegye
  • Csongrád-Csanád vármegye
  • Hajdú-Bihar vármegye
  • Heves vármegye
  • Komárom-Esztergom vármegye
  • Nógrád vármegye
  • Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
  • Tolna vármegye

Felmérést készít a Pénzcentrum!

Rendszeresen készítünk nagymintás felméréseket a Pénzcentrum oldalán, hogy valós képet kapjunk a magyar emberek mindennapjairól. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá.

De mindezeken felül arra is kíváncsiak vagyunk, hogy vajon megváltoztatta-e szokásaikat a koronavírus világjárvány, illetve mennyiben befolyásolja a rekordmagas infláció? Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum nagy utazási felmérését. Köszönjük!

Címkék:
időjárás, eső, zivatar, felhőszakadás, zápor, szórakozás, időjárásjelentés, időjárás előrejelzés, széllökések,