Brutális varjútámadás Budapesten: bárhol lecsaphatnak az agresszív madarak, így kell védekezni ellenük

Pénzcentrum2023. május 17. 21:40

Amennyire viccesen hangzik, annyira érdemes komolyan venni a varjútámadásokat. A következő hetekben Budapesten bárhol lecsaphatnak a madarak.

Ismét gyalogosra támadt egy varjú Budapesten, amennyire viccesen hangzik ez a mondat, annyira érdemes komolyan venni - hangzott el a Fókusz riportjában. Legutóbb az Alkotás utcában ment neki egy gyalogosnak egy dolmányos varjú, a megtámadott nő csak annyit érzett, hogy egy hatalmas karom belekapaszkodik a hajába hátulról.

A haját csak pár másodpercre ragadhatta meg a madár, de így is sokkot kapott a támadás után. A műsorban arra hívták fel a figyelmet, hogy a következő hetekben bárki számíthat varjútámadásra a parkok, zölterületek, fasorok környékén. Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője arról beszélt, elsősorban olyan madarak támadnak emberre, akik kiszorultak a nagy parkokból, és egy olyan utcákba települtek, ahol járda, úttest van. Itt a talajon ügyetlenkedő fiókák a járdára, úttestre eshetnek, őket védik a kifejlett egyedek.

Hozzátette, a fiókavédő madarak gyakran hátulról támadnak az emberekre. Kiemelte: támadás esetén ne szaladjunk el, ne fordítsunk hátat az állatnak. Ilyenkor szembe kell fordulni a támadó madárral, rá kell kiabálni, ha van nálunk sapka, hátizsák, esernyő, azt is nyugodtan használjuk az elijesztésre. Már a gyerekeknek is érdemes elmondani, hogy a támadó madár a kicsinyeit védelmezi, nem az emberben akar kárt tenni.

Címkék:
Budapest, biztonság, veszély, szórakozás, állat, támadás,