Azt beszélik a városban, Fonogram-díjat kapott Majka: A balkáni romantika átírja a trendet?!

Pénzcentrum2023. április 30. 10:11

Majka, Beton.Hofi, ValMar, Peter Šrámek, Caramel és a Margaret Island is Fonogram-díjat kapott 2023-ban - közölte a Mahasz.

A szakmai zsűri döntése után 12+1 hazai és 6 külföldi kategóriában adta át idén a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) a Fonogram-díjakat. A díjazottak listájához görgess lejjebb.

  • Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele holtversenyben vándorolt Beton.Hofihoz (Playbánia), valamint Majkához és Molnár Tamáshoz (Azt beszélik a városban).
  • Az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele a Margaret Island - Hol marad az én történetem / Rámszakadt (feat. JumoDaddy) / Szeszélyes (Gold Record) lett
  • Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele Caramel és Willcox Visszavágyom című dala lett.
  • De A király című sorozat betétdala miatt Peter Šrámek is díjazott lett: az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma vagy hangfelvétele lett Zámbó Jimmy – A Király – Filmzene & Symphonic.
  • Az év felfedezettje pedig a ValMar (szerzői kiadás) lett.

A díjazott előadók teljes listáját itt nézheted meg. A 2023-as Fonogram-életműdíj, és a 2023-as Fonogram szakmai életműdíj bejelentésére viszont még május 5-éig várni kell. Addig is itt egy hangsúlyos idézet Majka és Molnár Tamás közös szerzemnényéből, alább pedig a mi kedvencünk Beton.Hofi egyik epikus dala.

Egy olyan országba születtem, ahol a dolgok máshogy mennek. A balkáni romantika átírja a trendet (...) Azt beszélik a városban, egyszer minden megváltozik. Aki ma este ott ül a páholyban, holnap majd sietve távozik.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Címkék:
majka, díj, zenész, zsűri, youtube, zenészek, életműdíj,