Elhunyt a legendás magyar szinkronszínész: a Harry Potterből és a Jóbarátokból ismerte az ország

Pénzcentrum2023. április 24. 08:32

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves korában elhunyt Cs. Németh Lajos színművész. Színházi és filmes alakításai mellett hangját a Jóbarátokból, a Dragon Ball rajzfilmekből és a Harry Potterből is ismerheti az ország.

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves korában elhunyt Cs. Németh Lajos színművész - írja a Telex. A színházi és filmes alakításai mellett több mint 2200 szinkronszerepének köszönhetően lett országszerte ismert.

Cs. Németh Lajos szinkronizálta a Jóbarátokban Jack Gellert, Monica és Ross apját, az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, ő volt a Harry Potter-filmek Remus Lupinjának, és a Dragon Ball-rajzfilmekben Songoku legkeményebb ellenségének, Dermesztőnek a magyar hangja is, valamint a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot is szinkronizálta. Ezek mellett szerepelt a Jóban Rosszban című sorozatban és a Família Kft.-ben. Legismertebb mozis alakítása A tizedes meg a többiek című 1965-ös filmben volt, amiben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta.

Cs. Németh Lajos 1940-ben született Karcagon, 1962-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályafutása során olyan színházak foglalkoztatták, mint a debreceni Csokonai Színház, a Madách Színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Turay Ida Színház.

Címkék:
mozi, film, színész, szórakozás, elhunyt, színház, gyászhír,