Elképesztő akciót robbantott ma a Lidl: ilyen tényleg csak egyszer van egy évben

Pénzcentrum2022. december 22. 16:33

Elindultak az év végi akciók a Lidl-ben, aminek keretében már most megvehetjük a szilveszteri tűzijátékot az áruházláncban. A párszáz forintos patronoktól egészen a több tízezer forintos rakétákig tudunk válogatni -- szúrta ki a Pénzcentrum a Lidl akciós újságában.

Jövőhét szerdától, azaz december 28-tól már kaphatóak tűzijátékok a Lidl üzleteiben, így a szilveszteri buli előtt mindenki be tud tárazni a kedvenc tűzijátékából. Ráadásul az áruházlánc 28-án és 29-én extra kedvezménnyel árulja a szilveszter elengedhetetlen kellékét.

A választék pedig a fajtát és az árat illetően is hatalmas: a 399 forintos pattogó egérkétől (december 28-án mindössze 299 forint az 50 darabos csomag), az 519 forintos (december 28-29-én 449 forintba kerül a 12 darab) Durranós sikolyon át szinte bármit megkapunk. A legdrágábban kapható termék a Superpower elnevezésű, 90 ezer forintos tűzijáték, ami 165 lövésre képes és nagy előnye, hogy a többi termékkel ellentétben egész évben használható.

Na de nézzük – a teljesség igénye nélkül –, hogy miből is válogathatunk:

  • a 25 lövésre képes Greek Warrior darabja 69999 forintba kerül
  • a Taifun nevű tűzijáték 4999 forintba kerül, a csomagban pedig összesen 5 darab van
  • a 100 lövésre alkalmas Jaguar darabja 28990 forintba kerül
  • a 150 lövéses Leopard viszont már 43999 forint
  • az olcsóbb kategóriát képviseli a 25 lövéses Big star, ami 6999 forintba kerül (a december 28-29-ei akció keretében 6399 forintért tudjuk megvenni)
  • A Pearl Harbor, Zero és Iowa fantázianévre hallgató rakéták csomagja 11999 forintba kerül, de ha 2-őt veszünk belőle a harmadikat megkapjuk ingyen, ráadásul itt is érvényes a december 28-29-ei akció, aminek keretében 9999 forintba kerül
  • a Varázsvirág fantázianévre hallgató tűzijáték 699 forintba kerül

Ezt fontos tudni!

Az akciós újságban is feltüntették, hogy melyik termék milyen kategóriába tartozik, aminek óriási jelentősége van! A hármas kategóriába tartozó termékek esetében mindenképpen oda kell fogyelnünk arra, hogy ha december 31-én este 6 és január 1. reggel 6 között nem használtuk fel azokat (ugyais csak ekkor engedélyezett), vagy hibás volt a termék, akkor legkésőbb január 5-e éjfélig vissza kell vinnünk a forgalmazóhoz.

Az I. és II. osztályba tartozó tűzijátékok egész évben használhatók, tárolhatók és vásárolhatók, és csak abban az esetben kell visszavinni a forgalmazónak, ha az hibásat vettünk. Ahogy a Lidl újságban is látható, korhatárhoz van kötve a megvásárlásuk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az I-eshez nem kell semmiféle engedély, minden 14 év feletti megveheti és tárolhatja őket, maximum egy kilogramm össztömegig - viszont 14 éven aluliak csak nagykorú felügyeletével használhatják őket. A második kategóriás termékeket 16 éven felüliek vehetik meg, és tárolhatják. Itt is él a maximum egy kilós határ.

A III-as kategóriába tartozó tűzijátékokat viszont csak nagykorú személyek vehetik meg és tárolhatják. A vásárlás csak és kizárólag december 28 és 31 között engedélyezett! Egy időben és helyen 3 kiló összes nettó hatóanyag-tartalomig tárolhatók.

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Alig heverte ki a világ a pandémiát, februárban máris kitört az orosz-ukrán háború a szomszédunkban, emelkednek a vállalkozások és a háztartások energiaköltségei, nem mellesleg évtizedes rekordokat döntöget az infláció Magyarországon, egyes élelmiszerek pedig Európán belül nálunk emelkednek a legyorsabban. Egy ilyen mozgalmas, kiszámíthatatlan év végén kíváncsiak vagyunk hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. A tavalyi év után idén is felmérjük, boldog nép-e a magyar. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki!

Címkék:
akció, lidl, szilveszter, december, robbantás, tűzijáték, január,