Bukhatja 32 milliárd forintját az Eurojackpot magyar nyertese: még koránt sem dőlhet hátra

Pénzcentrum2022. december 10. 09:56

Péntek este egy magyar szerencsés több mint bruttó 32 milliárd forintot nyert az Eurojackpoton. Azonban még koránt sem nyugodhat meg, hiszen a kifizetésig még hátra van az adminisztráció. Aminek nulladik lépése, hogy 90 napon belül kell jelentkezni kell a Szerencsejáték Zrt.-nél, aztán kezdődhet a folyamat. Ha ez nem történik meg, akkor ugrik a pénz. Amire meglepő módon volt már precedens, nem is olyan régen.

December 9-én kihúzták az Eurojackpot 2022/49. heti nyerőszámait: 6; 8; 13; 21; 32; 3; 6. Egy szerencsés magyar pedig meg is nyerte a főnyereményt, így forintba átszámolva több mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A nyertes ugyanakkor még koránt sem dőlhet hátra élvezve az ingyen milliókat, hiszen a szabályok szerint nem elég csupán a megfelelő számokat beikszelni! A nyertesnek ugyanis a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot tart fenn a lottótársaság - ez az úgynevezett nagynyertes-vonal. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu oldalon és minden értékesítőhelyen megtalálható.

A társaság eddigi nagy nyertesekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján elmondható, hogy a játékosok többsége csak akkor hiszi el igazán, hogy ő ütötte meg a főnyereményt, ha már kifizetésre került a pénz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem mindig magától értetődő

Bár az, hogy jelentkezünk a pénzünkért nagyon is triviálisnak tűnik, de nem minden esetben történik meg. Az utolsó ilyen eset a Pénzcentrum értesülései szerint 2018 nyarán történt, amikor is senki sem jelentkezett a jackpotért járó 1 milliárd 688 millió forintos nyereményért.

További érdekesség az is, hogy bár a nyereményátvételek minden nyerőosztályban bőven 90 százalék fölött vannak. Lapunk korábbi kalkulációi szerint több ezer két találatos szelvény lapulhat az emberek zsebébe hétről hétre, amit nem váltanak be.

Címkék:
pénz, magyarország, eurojackpot, magyar, milliárd, bruttó, szelvény, személyes,