Nagy változás jön a Cinema City mozikban: eddig bírták a rezsirémálmot

Pénzcentrum2022. november 18. 09:35

A Cinema City mozihálózat súlyos döntést hozott. November 17-től kezdve a budapesti mozijaik csak délután 3-tól, a vidékiek pedig csak délután 4-től lesznek nyitva hétköznaponként - írta meg az ign.com.

Lerövidíti mozijainak nyitvatartási idejét a Cinema City az elszálló rezsi miatt – adta hírül az IGN Hungary. Mint írták, a budapesti mozikban délután 3 órától, a vidékiekben pedig délután 4-től lesznek vetítések hétköznaponként. A lapnak a mozihálózat PR- és marketingigazgatója, Buda Andrea azt mondta, hogy azért nem nyitnak majd ki 10 és 15, illetve 10 és 16 óra között, mert ez az időszak generálja a legkisebb forgalmat.

Azt, hogy meddig marad az átalakított nyitvatartási rend, nem tudni, de az intézkedés a karácsonyi időszakot és a téli szünetet nem érinti, abban a három hétben délelőtt is lehet majd mozizni a hálózat egységeiben. Az energiaárak emelkedése miatt egyébként már több mozi kénytelen volt részlegesen bezárni, a Budapest Filmhez tartozó filmszínházakban pedig hétfőn és kedden nincs vetítés.

Címkék:
energia, rezsi, Budapest, mozi, drágulás, cinemacity, rezsidémon, rezsidíjak, rezsiemelés,