Az Ötöslottó mindkét legutóbbi nyertese elbukhatja a főnyereményét: még nem nyugodhatnak meg

Pénzcentrum2022. október 24. 15:00

Szombaton este ketten is örülhettek sok százmilliós nyereménynek: az Ötöslottó sorsolásán több játékosnak is telitalálata lett. A szerencsés nyerteseknek mindössze 90 napjuk van jelentkezni a Szerencsejáték Zrt.-nél, és pár feltételnek meg kell felelniük.

Hihetlen szerencse ért valakiket 2022/42. játékhetén: sikerült eltalálnia az Ötöslottó mind a 5 nyerőszámát, így aztán fejenként 749 715 605 forint nyertek forinttal lett gazdagabb mindkét szerencsevadász.

Az Ötöslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők voltak: 4; 8; 12; 40; 44.

Azonban nem elég csak a nyertes számokat beikszelni! Az újdonsült lottónyertes addig nem dőlhet hátra, amíg nincs még a zsebében a nyeremény. A nyertesnek ugyanis a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot tart fenn a lottótársaság - ez az úgynevezett nagynyertes-vonal. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu oldalon és minden értékesítőhelyen megtalálható.

Amennyiben a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a társaság elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, hogy valóban a nyertessel beszél. Ezután kezdődik meg a kifizetési eljárás lefolytatása, aminek keretében kerülhet sor a személyes találkozásra. Ekkor kerül leadásra az eredeti szelvény és annak érvényességének megvizsgálása. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a nyeremény kifizetési eljárása.

Fontos, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik. A társaság eddigi nagy nyertesekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján elmondható, hogy a játékosok többsége csak akkor hiszi el igazán, hogy ő ütötte meg a főnyereményt, ha már kifizetésre került a pénz.

Ha azonban mindez nem történik meg - mármint, hogy a nyertes nem jelentkezik a társaságnál - akkor a nyereményösszeg bekerül az át nem vett nyeremények közé.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Volt, aki már elbukta a megnyert gigantikus összeget: 2019 novemberbében derült ki, hogy 2018 nyarán az Ötöslottó akkori nyertese nem vette át a jackpotért járó 1 milliárd 688 millió forintos nyereményét. Lehetséges, hogy a mai napig nem is tud róla, mekkora szerencse érte.

Korábbi lottónyertesek az újdonsült milliárdosnak három dolgot tanácsoltak akkor, amelyek bizonyára a szombati nyerteseknek is hasznosak lehetnek, hogy ne bukja el a nyereményét:

  • maradjon ember,
  • ne hallgasson senkire, mindenkinek magának kell tudnia, mi neki a legjobb,
  • ne kürtölje világgá a nyereményét, tartsa inkább titokban, rejtőzzön el.

Címkék:
nyeremény, Ötöslottó, szerencsejáték, történelem, nyeremények, nyereményjáték, kifizetés, összeg, szerencsejáték zrt, ötöslottó friss,