Nyakadon a pünkösd, és nincs még meg az ünnepi fogás? Itt vannak a legjobb infláció zúzó receptek

Pénzcentrum2022. június 3. 08:14

A karácsony és a húsvét utáni legnagyobb keresztény ünnepünk egyértelműen a pünkösd. Ilyenkor a Szentlélek eljövetele miatt szoktunk családi lakomát tartani, aminek keretében jellemzően húsok és sütemények kerülnek az asztalra. Ehhez a meghitt, ünnepi ebédhez gyűjtött most recepteket a HelloVidék, olyan megoldások közül válogatva, amik igen olcsón elkészíthetőek.

A portál cikkében utánajárt, mit ünneplünk pünkösdkor: milyen bibliai történetekre vezethető vissza az esemény és milyen népszokásokkal fonódott össze az egyházi ünnep. De a cikkből az is kiderül, milyen játékokat játszottak ilyenkor a régi magyarok, ki volt a pünkösdi király és a királyné. Valamint hogy hogyan történt a pünkösdi időjóslás és milyen különleges tevékenységek jellemezték a különböző vidéki térségek ünneplését.

Végül de nem utolsó sorban pünkösdi gasztrotippekkel is készültek. A cikkből kiderül, hogy készíts szaftos sertéskarajt gombás krumplipürével, sertés pecsenyelével megbolondítva! Gondoltad volna, hogy milyen jól kiegészíti mindezt egy kis tejfölös savanyúuborka mártás? Persze süteményről se feledkezzünk meg: lerántották hát a leplet a Nagyi-féle túrósrétes receptről is.

A pünkösdi hosszú hétvégére remek alapozást kínáló cikket a HelloVidék oldalán olvashatod!

Címkék:
recept, ünnep, vidék, étel, pünkösd, hellovidék, gasztromesék,