Durva osztalék: rengeteg pénzt vett ki cégéből Kasza Tibi

Pénzcentrum2022. június 1. 15:31

Az Kasza Tibi internetes kiskereskedelemmel foglalkozó cége, a Manker Beauty Kft. a tavalyi beszámolója alapján közel kétmilliárd (1,928 milliárd) forintnyi árbevételt termelt. A médiaszemélyiség nem egyedüli tulajdonosa a cégnek, hiszen felesége Darai Andrea és testvére, Kasza Gábor is társtulajdonosok, számolt be a 24.hu.

Kasza Tibi cége, a Manker Beauty az éves beszémoló alapján átlagosan napi ötmillió forint árbevételt termelt a tavalyi évben, amivel közel 2 milliárd forintot termelt egy év alatt. Ebből összesen 783 millió forint maradt meg az adózás után. Ebből 780 millió forintot osztalékként fizettek ki a tagok között a részesedésük arányában.

Ez azért is nagy eredmény, mert 2020-ban a vállalkozásnak 2020-ban egyáltalán nem volt bevétele, és az azt megelőző évben is csak 10, illetve 40 millió forint. De nem ez az egyetlen cég, ami megtalálható a Kasza-Darai-univezumban: a Challange Diet Kft-vel mindenki találkozhatott már, hiszen óriásplakátokon hirdetik országszerte, hogy a termékek segítségével fogyott le drasztikusan Kasza Tibi.

A Challange Diet tavaly bruttó 788 millió forintnyi árbevételt termelt. Ez az összeg az eredménytartalékba került a beszámolók szerint. A fenti cégeken felül 2006-ban alapították a Kasza testvérek a GoldenEye Kreatív Kft-t, ami a hírek szerint 2020-ban bruttó 82 milliót, míg tavaly bruttó 72 milliót hozott a konyhára.

Címkék:
forint, kft, bevétel, millió, milliárd, bruttó, árbevétel,