Elvitték az európai szuperlottó főnyereményét: 9 milliárd forintot nyert egy szerencsés játékos

Pénzcentrum2022. április 2. 08:35

Tegnap este kihúzták az Eurojackpot 2022/13. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten egy szerencsés elvitte a több mint 9 milliárd forintos főnyereményt.

Az Eurojackpot nyerőszámai a 12. játékhéten:

7; 8; 35; 37; 49; 5; 8.

A Szerencsejáték Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint a legmagasabb nyerőosztályban (5+2) ezen a héten Magyarországon nem született telitalálat, egy szerencsés külföldi játékos azonban elvitte a főnyereményr, bruttó 24 millió 790 ezer eurót, mely 9 milliárt 98 millió forintnak felel meg.

A jövő heti (14. játékhét) várható főnyeremény így bruttó 10 millió euró, azaz 3,6 milliárd forint lesz az Eurojackpoton.

A legmagasabb magyar nyeremény az Eurojackpot 13. heti sorsolásán nettó 869 890 forint volt, a 4+2 találatért járó járó összegnek 1 magyar örülhet. A további nyeremény-osztályokban közel 14 ezer magyarnak volt szerencséje.

Megújult az Eurojackpot

Az idén 10 éves Eurojackpot, a kerek évfordulóra időzítve hamarosan nagy változáson megy keresztül a játék. Ennek egyik elemeként a március 18-i sorsolást követően a halmozódás esetén megnyerhető maximális főnyeremény mintegy bruttó 32 milliárd forintról több mint bruttó 43 milliárd forintra emelkedik, amely euróban kerül kifizetésre a játékosok részére. A módosítás érinti a játékszabályokat is, hiszen míg az úgynevezett „A” mezőn továbbra is 5 számot kell eltalálni 1 és 50 között, addig a „B” mezőn az eddigi 1 és 10 helyett, 1 és 12 között kell helyesen megtippelni két nyerőszámot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

További változás, hogy a március 25-i sorsolást követően a szokásos pénteki számhúzás mellett kedden is sorsolnak az Eurojackpoton, így a heti nyerési lehetőségek száma megduplázódik. Az első keddi sorsolást 2022. március 29-én tartják. Az Eurojackpot új játékmechanizmusának köszönhetően változik a telitalálat megnyerésének esélye.

További változás a játékkal kapcsolatban, hogy a gyenge forint, magas euróárfolyam miatt megemelte az Eurojackpot árát a Szerencsejáték Zrt. Amíg korábban 780 forintért lehetett játszani mezőnként, addig mostanra már 800 forintot kell fizetni.

Címkék:
nyeremény, forint, milliárdos, főnyeremény, eurojackpot, magyar, millió, milliárd, milliárdok, milliárdosok, szerencsétlenség, eurojackpot lottó, eurojackpot nyertes,