Bődületes számok: így tarolja le a Facebook, Instagram Magyarországot

Pénzcentrum2021. október 11. 17:36

A SentiOne 13 490 713 idei online említést elemezve felmérte, melyik közösségi oldalakat kedvelik a magyar internetezők, milyen témákról beszélgetnek azokon, és mikor. A Facebookról beszélünk a legtöbbet, az Instagramot szeretjük a legjobban, míg a Linkedin nem túl népszerű.

A SentiOne Brand Health Indexe (BHI) azt mutatja, mennyire kedvelt egy - egy márka, most népszerű közösségi média platformokat hasonlított össze. A második legnépszerűbb 0,6-os pontszámmal a Facebook, első helyen pedig az Instagram áll.

Magyarországon még mindig a Facebookról beszélünk leggyakrabban online, az Instagramot szeretjük a legjobban, a legkevésbé pedig a LinkedInt kedveljük. Twittert még mindig kevesen használnak hazánkban, de akik igen, sokat beszélnek a bitcoinról. 

Idén eddig 9,6 millió online említés született közösségi média felületek kapcsán, ennek 78 százaléka a Facebookról szólt. A közösségi oldalra a legtöbb embert elérő oldalak listája és a top hashtagek szerint legtöbbször hírekért, receptekért látogatunk el, és gyakran beszélünk itt a koronavírusról.


Az Instagram, amelyet leginkább este 8 és 9 között használnak a magyar netezők, 0,7-es Brand Health Indexével vezeti a népszerűségi listát. Említések számának terén az idei 2,4 millió említés elmarad a Facebookétól, de a második helyre elég volt ez is a hazai social media rangsorban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A TikTok  még mindigaz egyik legmegosztóbb platform, egyenlő arányban születnek pozitív és negatív említések a nemrég befutott közösségi felület kapcsán, amelyet hétközben este 10 és 11 között említünk meg online, hétvégén nemigen beszélgetünk róla.

600 000 említéssel a lista végén van a Twitter, amit 74 százalékban férfiak használnak, és főleg a bitcoinról, valamint az NFT-ről (nem- helyettesíthető token) beszélnek. Ez 0,39 BHI indexet generált, nem túl népszerű a magyar netezők körében. Hasonló a helyzet 47 ezres említéssel a sor végén kullogó LinkedIn-nel, 60 milliós eléréssel, és 0,3 pontos BHI-vel.

Címkék:
facebook, online, instagram, magyar, népszerű, média,