Magyar arany a paralimpián: Veres Amarilla párbajtőrben ért a csúcsra

Pénzcentrum2021. augusztus 26. 13:36

Veres Amarilla aranyérmet nyert a kerekesszékes vívók párbajtőrversenyében csütörtökön a tokiói paralimpián.

Veres Amarilla aranyérmet nyert a kerekesszékes vívók párbajtőrversenyében csütörtökön a tokiói paralimpián.

A nők A kategóriás küzdelmében - azaz a vívás szempontjából kevésbé sérültek között - Veres a csoportjából simán jutott tovább négy győzelemmel és egy vereséggel, ezzel együtt a 16 fős mezőny hiányos 16-os tábláján így is vívnia kellett. Ott előbb az amerikai Shelby Jensent fölényesen, 15-5-re verte, majd az orosz Alena Jevdokimovát nagy küzdelemben 15-13-ra múlta felül.

A fináléért taktikus vívással győzte le, ugyancsak 15-13-ra a kínai Csing Pient, a döntőben pedig egy másik kínai vívóval, Zsung Csinggel mérkőzött, és hátrányból fordítva 15-12-re nyert. A magyarok közül korábban csak Szekeres Pál tudott győzni kerekesszékes vívásban paralimpián.

Veres Amarilla a magyar küldöttség második érmét szerezte Tokióban az után, hogy szerdán Konkoly Zsófia (S9) második lett 400 méteres gyorsúszásban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

Címkék:
magyarország, tokio2020, aranyérem, paralimpia, vívás,