Őrületes mennyiségű pénzt úszott össze Milák Kristóf: ennyit hoz haza a tokiói olimpiáról

Pénzcentrum2021. július 31. 16:14

Milák Kristóf egy első, egy második és egy ötödik hellyel fejezte be a 2020-as tokiói olimpiai szereplését. A fantasztikus sportteljesítményéért pedig nem kevesebb mint 100 000 000 forintos pénzjutalomban részesül. Ezzel pedig eddig egyértleműen ő a legsikeresebb alakja az olimpiai magyar csapatnak.

Ahogy arról korábban a Pénzcentrumon beszámoltunk, Szilágyi Áron azzal, hogy megnyerte újabb olimpiai címét egyéniben, illetve a férfi csapattal bronzérmes lett, összesen 78 500 000 forint pénzjutalmat kap a magyar államtól. Ez az óriási összeg a mai napig a legmagasabb volt a magyar olimpiai csapat tekintetében, ma hajnalban ez azonban a múlté lett.

Milák Kristóf ugyanis férfi 100 méter pillangóban óriási Európa-csúccsal, magyar idő szerint ma hajnalban, második lett. Azaz a 200-as aranyérme mellé nyert egy ezüstöt is, amivel a 2020-as tokiói olimpia eddigi legsikeresebb magyart sportolója lett. Az ezüstérem mellé a dicsőségen kívül óriási pénzjutalom is jár.

Egészen pontosan 35 700 000 forint.

A 21 éves Milák Kristóf esetében pedig mindez azt jelenti, hogy kitűnő teljesítményével a két legfényesebb érem mellé bezsebelt még összességében 85 700 000 forintot is a 2020-as tokiói olimpián. Igen ám, de Milák Kristóf a férfi 4x100 méteres gyorsváltóban is indult, amivel végül 5. helyezést ért el a csapat. Ez pedig azt jelenti, hogy a fiatal magyar sztársportoló a 2020-as tokiói olimpián a helyezései mellé összességében

nem kevesebb mint nettó 100 000 000 (!) forintos pénzjutalomban részesül a magyar államtól.

Ezzel Milák Kristóf egyértelműen az első helyen áll a magyar csapatból, akit a szintén fantasztikusan versenyző Szilágyi Áron, majd Siklósi Gergely követ a képzeletbeli, pénzjutalmi tabellán.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Óriási pénzjutalmakat kapnak a jó helyezést elérő magyar olimpikonok

Mint ismeretes, a Swimswam korábban megnézte, hogy mely ország fizet a legtöbbet sportolóinak az arany-ezüst-bronz éremért. Az összeállításból kiderült, hogy a legtöbbet Szingapúr fizeti a sportolóknak, akiket sorrendben Indonézia és Hong Kong követ. A top 5-be befért még Thaiföld és Kazahsztán is. A hatodik legtöbbet a top érmekért Azerbajdzsán, a hetediket pedig Malajzia fizeti. Őket a nyolcadik helyen Olaszország követi, ami után

a világ kilencedik legtöbb pénzjutalmát adó ország, Magyarország következik.

(Címlapkép - MTI/Kovács Tamás)

Címkék:
olimpia, úszás, jutalom,