Temetőben is dolgozott a magyar színészlegenda: most kiderült, miből él Gáti Oszkár

Pénzcentrum2021. április 28. 12:33

Gáti Oszkár  2008-ban a Győri Nemzeti Színház évadzáró ülésén döntött úgy, hogy hátat fordít a színészetnek. Azóta volt temető gondnok, vezette saját színházat, elárulta, most miből él.

Kiadta és jelenleg terjeszti Verebes István hátraarc című könyvét. A Jászai Mari-díjas színész, rendező, dramaturg idén tavasszal kereste meg, elküldte készülő könyve kéziratát, mert kíváncsi volt a véleményére. A hatvanévnyi színháztörténeti emlékből született könyv annyira megtetszett Gáti Oszkárnak, hogy kiadta - írja a Femina.

Gáti Oszkár  2008-ban a Győri Nemzeti Színház évadzáró ülésén döntött úgy, hogy hátat fordít a színészetnek. Ezt követően a győri zsidó temető gondnokaként dolgozott, családjával a kőfalakon belül laktak. 2015-ben megnyitotta a Rába-parti városban a Menház Színpad nevű teátrumát, ahova neves színészek közreműködésével kamarai előadásokat szervezett, de az intézményt 2018-ban, a taotörvény módosítása miatt kénytelen volt felszámolni. 12 év után a temetőgondnoki állása is megszűnt. 

Címkék:
temető, színház,