Készültség a Balatonnál: rejtélyes folt borzolja napok óta a kedélyeket

Mr. Lájk2017. június 27. 10:30

Óriási folt úszott a Balatonnál Keszthely és Gyenesdiás között vasárnap. A fürdözőket kitessékelték a vízből, de mire a hatóság megérkezett, a folt eltűnt. Gyenesdiás polgármestere személyesen próbált utánajárni az okoknak, de egyelőre semmi biztosat nem tudni.

Harmadfokú riasztást rendeltek el a Balatonnál vasárnap, mert a gyanú szerint egy nagyjából 70-szer 50 méter kiterjedésű olajfolt úszott a víztükör Keszthely és Gyenesdiás közötti szakaszán - közölte a hajozas.hu szerint a Kossuth Rádióval az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Eredetileg azt feltételezték, hogy egy hajóból folyt az olaj a tóba, azonban mire megérkeztek a hatóság szakemberei, a folt eltűnt.

A gyenesdiási polgármester személyesen akart meggyőződni, hogy mi okozta a szennyeződést, de ő sem járt teljes sikerrel - írja az onlinebalaton.hu. Még az is felmerült, hogy nem is olajfoltot láttak korábban, hanem egy algafaj okozta az elszíneződést. A polgármester azt is elmondta, hogy nem is a rejtélyes folt, hanem a közelgő vihar miatt tessékelték ki az embereket a vízből - legalábbis szerinte.

(onlinebalaton, hajozas.hu)

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, olaj, országos vízügyi főigazgatóság,