Brutál hőség csap le az országra, de nem sokáig: közeleg az ítéletidő, rettenetes, ami ránk vár

Pénzcentrum2024. április 14. 10:59

Vasárnap többnyire napos időre, de élénk szélre számíthatunk, míg hétfőre szinte az egész országban beborul az ég, néhol pedig viharos lesz a szél.

Vasárnap többnyire napos, fátyolfelhős időre számíthatunk, de helyenként időszakosan gomolyfelhők is képződhetnek - írja a HungaroMet. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Estére aztán nagyrészt fátyolfelhős lesz az ég, viszont az északi részeken egyre inkább megvastagszik a felhőzet. Legfeljebb az északkeleti határ mentén fordulhat elő eső, zápor. A légmozgás döntően mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt az ország déli felén derült vagy fátyolfelhős lesz az idő, és ott késő estig csapadék sem lesz. Északon is több órára kisüt a nap a változó felhőzet mellett, de arrafelé délutántól fokozatosan beborul az ég. Főként délutántól várható az északi tájakon eső, zápor, zivatar, de kevés helyen már délelőtt is eshet. A délnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, majd az északi megyékben északnyugatira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 31 fok között várható, Észak-Borsodban mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.

Címkék:
otthon, szél, időjárás, hőmérséklet, vasárnap, előrejelzés,