Kegyetlen fordulat az időjárásban: 7 megyére is riasztást adtak ki, ennyit a korai nyárról

Pénzcentrum2024. április 9. 18:16

Bár az elmúlt napokban igazi nyári időnk volt, most nagyon úgy tűnik, hogy jelentős változás áll be az időjárásban. Csapadékra ugyan nem, de viharos szélre készülhetünk.

A HungaroMet előrejelzése szerint kedd este általában fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható, csupán északnyugaton lehetnek gomolyok, amelyekből nem kizárt zápor kialakulása. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúl nagy részén megerősödik, néhol viharossá fokozódik, miközben keleten jellemzően gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok valószínű, de néhol ennél hidegebb is lehet.

Szerdán aztán megérkezik hazánkba a hidegfront, a változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett sok (időszakosan szűrt) napsütés várható, valamint gomolyfelhők is képződnek. Az ország legnagyobb részén nem lesz csapadék, csak néhol fordulhat elő záporeső. A Dunántúlon nagy területen lesz erős, helyenként viharos az északi, északnyugati szél, míg keleten csak délutántól kezd élénkülni az északira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 21 és 27 fok között valószínű. 

Csütörtökre szinte teljesen visszatérünk a késő tavaszba: általában napos, fátyolfelhős idő várható, a Dunántúlon lehet több felhő az égen. Csapadék nem várható. Kezdetben még erős lesz az északkeleti, a Dunántúlon és középen az északnyugati szél, napközben mérséklődik a légmozgás. A hajnali 7, 12 fokról 18 és 25 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címkék:
otthon, szél, időjárás, hőmérséklet, csapadék, előrejelzés, széllökések,