Frontérzékenyek, figyelem! Nehéz lesz a vasárnap, em mindenkinek való ez a jó idő

Pénzcentrum2024. április 6. 18:35

Bár esőre sem nagyon van kilátás, és marad a szép tavaszi idő holnap is, sajnos nem mindenki élvezheti maradéktalanul - állítja a szakértő.

Holnap is nagyon szép tavaszi időre van kilátás, a tavaszi melegre, a több mint húsz fokos csúcshőmérsékletre azonban nem mindenki szervezete áll készen. A frontérzékenyeknek számolniuk kell azzal, hogy a hirtelen melegedés fejfájást és más tüneteket is okozhat, ezért ők nem élvezik majd annyira a jó időt.

Pintér Ferenc meteogyógyász videójában elmondta, hogy a akik tapasztalják az olyan keringési panaszokat mint az erősen ingadozó vérnyomás, mellkasi diszkomfortok, gyakoribb fejfájások, fokozott fáradékonyság, azok legyenek óvatosak a programok megválasztásában.

Emellett az uralkodó magas légnyomás miatt száraz, napsütéses idő várható, ennek jellemző humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai következménye a fokozódó felmelegedés és a nagy napi hőingás. Ezt  elég sokan rosszul viselik, és mindez hozzájárul a már napok óta fennálló fokozott keringési terhelés fokozódásához. Az erősen érzékenyek pedig tőlünk északra és nyugatra vonuló frontok belógó hatásait is érezhetik. 

A további részleteket a meteogyógyász ebben a videóban mondja el:

Címkék:
időjárás, vasárnap, időjárásjelentés, idő, front, meteogyógyász, szélsőséges időjárás, melegfront,